بازگشت

امام زمان در آيينه کلام حضرت آية اللّه خامنه اي


نيمه شعبان روز ولادت ولي عصر (عج) روز مستضعفين و روز اميد دل هاي مؤمن و معتقد به مسئله مهدي موعود و امام زمان (عج) است. [1] .

مسئله امام زمان (عج) يکي از ارزنده ترين مسائل اسلامي است که هم در دوران مبارزه با طاغوت به مبارزين اميد مي داد و هم امروز که روز حکومت اسلامي، حکومت مستضعفين زمين است، ما را تشويق مي کند که حرکت خود را تسريع کنيم. [2] .

در گذشته، سوء استفاده هاي زيادي از قضيه انتظار شده است. برداشت منفي همان چيزي است که استکبار و استعمار در طول سال هاي متمادي کوشش مي کردند تا به مردم تزريق کنند. برداشت منفي اين است که مردم بگويند که به ما چه که در مقابل ظلم و فساد و کفر و بدي و شرارت بايستيم، ما منتظر خواهيم ماند تا امام زمان (عج) خودش بيايد و مشکل را حل کند. اين برداشت منفي است، يعني سلب مسئوليت نسبت به همه شرارت ها و بدي هاي موجود در جامعه. [3] .

برداشت مثبت و صحيح اين است که اگر امام زمان (عج) خواهد آمد و دنياي پر از عدل و داد درست خواهد کرد، پس ما بايد به سهم خود در زمينه سازي اين دنيا کوشش کنيم.

امام زمان (عج) بايد به صورت يک الگو براي مؤمنين درآيد. اگر آن حضرت با کفر مي جنگد و براي عدالت زحمت مي کشد و مجاهدت مي کند، ما هم که مأموم و دنباله رو او هستيم، بايد براي گسترش عدالت مجاهدت کنيم. [4] .

اعتقاد به امام زمان (عج) و اين که آن حضرت با ظهور خود دنيا را پراز عدل و داد مي کند، يک وسيله حرکت و يک عامل نشاط براي ملت ما و تمام کساني است که به اين مسئله اعتقاد دارند. [5] .

اگر دنيا را خورشيدي روشن خواهد کرد، به اين معنا نيست که ما تاآمدن آن خورشيد نوراني در تاريکي بنشينيم. [6] .

حرکت آن حضرت هر سمتي باشد (بايد) حرکت پيروان او هم به همان سمت باشد. [7] .

قانع نشدن به وضع موجود و تلاش فزاينده و مستمر در انجام اعمال نيک و خير يک بُعد انتظار است و اميد به آينده اي روشن که در آن سراسر زندگي بشر را تفکر الهي فرا خواهد گرفت، بُعد ديگر انتظار است. [8] .

انتظار ظهور مهدي موعود (عج) بخش عظيمي از اعتقادات ماست، حقيقت (انتظار) به صورتي برجسته، درخشان و پراميد در محيط زندگي ملت عزيز ما و شيعيان جهان وجود دارد. [9] .

نفس انتظار و اميد، به انسان جرأت اقدام و حرکت و نيرو مي بخشد. [10] .

انتظار فرج و اعتقاد به مهدويت علاوه بر ابعاد منطقي، فکري و استدلالي بسيار بارز آن، داراي جنبه هاي عاطفي، معنوي و ايماني عميق و بسيار مهمي است. [11] .

شيعيان و پيروان آن حضرت بايد کسب آمادگي معنوي، روحي و ايماني را جزء وظايف خود بدانند. [12] .

امروز در نقطه مقابل تلاش دشمنان بايد در جهت اعتقاد و عمل و تبليغ و تبيين حقيقت مهدويت حرکت کنيم. [13] .

منتظران صاحب الزمان (عج) به منوّر شدن چشم انداز زندگي بشر و پايان دوران ظلم و تجاوز اميدوارند و جنايات و ستم و تزوير سردمداران استکبار جهاني نمي تواند چشمه اميد را در دل هاي آنان خاموش کند. [14] .

منتظران حضرت حجت (عج) ترديدي ندارند که روزگار ظلم و طغيان و تجاوز سرانجام به پايان خواهد رسيد و قدرت قاهره حق همه قله هاي فساد و تعدّي را از بين خواهد برد. [15] .

اگر آن حضرت پرچم دين و قرآن و نظام الهي را در سراسر عالم خواهدگستراند، ما هم که دنباله رو و معتقد به او هستيم بايد تا حدّي که درتوان ماست در گوشه اي از دنيا پرچم اسلام را برافراشته نگاه داريم. [16] .


پاورقي

[1] رسالت، 15/ 1/ 67.

[2] رسالت، 15/ 1/ 67.

[3] رسالت، 15/ 1/ 67.

[4] همان.

[5] همان.

[6] همان.

[7] همان.

[8] جمهوري اسلامي، 12/ 12/ 69.

[9] همان، 1/ 12/ 70.

[10] همان.

[11] همان، 9/ 11/ 72.

[12] همان.

[13] همان.

[14] همان،1/ 12/ 70.

[15] همان، 1/ 12/ 70.

[16] رسالت، 15/ 1/ 67.