بازگشت

چرا در روايات و ادعيه هست زماني امام زمان ظهور مي کند که ملئ


اگر نود درصد مردم به حضرت بقيّة اللّه الاعظم (عجّل اللّه تعالي فرجه الشريف) اقتدا کنند ظهور مي شود پس چرا در روايات و ادعيه هست زماني امام زمان (عليه السّلام) ظهور مي کند که ملئت ظلما و جورا اين اقتدا يا ظلم و جور به چه معنا است؟ پاسخ ما:

ما معناي پر شدن دنيا از ظلم و جور را اکثرا اشتباه فهميده ايم. فکر مي کنيم که اگر دنيا پر از ظلم و جور بشود اين طور است که من به شما و شما به من و همه به هم ظلم بکنند. اين غلط است و بلکه اين پر از ظلم و جور شدن نيست، اين زد و خورد است.

وقتي عالم پر از ظلم و جور مي شود که حقوق همه ضايع بشود ولو بدست يک نفر. يک نفر ممکن است بيايد و حقوق همه را ضايع کند در اينجا دنيا پر از ظلم و جور شده است مثلا مجلسي باشد و براي همه ظرف غذائي جلويشان گذاشته اند و روي عدالت مي خواهند غذا بخورند يک نفر مي آيد و تمام اين غذاها را بهم مي ريزد و به همه ظلم مي کند در اينجا اين اتاق پر از ظلم و جور شده است.

در دنيا وقتي حقوق همه ضايع شد حالا يک نفر راه و روش ظالمانه و غلطي را طرح داده است طبعا به همه ظلم مي شود، الان همين طور است. ممالک کوچک تحت نفوذ ممالک بزرگ است و ممالک بزرگ خودشان تحت نفوذ رهبر و رئيس جمهورشان است و آن هم باز خودش استفاده نمي کند و اشکالي در کار او هست و بالاخره همه افراد در حدّي لااقل به مقدار ضايع شدن حقوق مادّي يا معنويشان به آنها در زمان ما ظلم شده است و بنده اعتقادم اين است از آن وقتي که درب خانه اميرالمؤمنين (عليه السّلام) را بستند به همه مردم ظلم شد. و دنيا پر از ظلم و جور شد، چرا؟ چون وقتي درب علم و دانش و تقوي و درستکاري بسته شد و مردم نتوانستند از اين روزي معنوي استفاده بکنند. خواهي نخواهي به همه ظلم شده است. فرض کنيد درب مدرسه اي را بستند و بچّه ها بي سواد تربيت شدند به همه ظلم شده است. در يک روستا فقط يک مدرسه دارد که بچّه ها براي درس خواندن مي روند. يک نفر درب اين مدرسه را بسته است به تمام بچّه هاي اين روستا ظلم شده است و اين روستا پر از ظلم و جور شده است. معناي پر از ظلم و جور شدن اين است. و طبعا وقتي که مکاني پر از ظلم و جور شد اين مردم دنبال راه مفرّي مي گردند يعني دنبال اين مي گردند که کسي بيايد و عدالت را برقرار کند و به او اقتدا مي کنند و با کمک او ظلم و جور را از بين مي برند.

گاهي اقتدا به خاطر همان ظلم و جور است يعني آنها را وادار به اقتدا مي کند وقتي يک نفر مي گويد من مي خواهم از حقوق شما دفاع کنم مردم هم پشت سر او راه مي افتند مثل همين که در انقلاب اسلامي ما انجام شد پس بنابراين پر از ظلم و جور شدن زمينه ساز اقتدا کردن به امام (عليه السّلام) است و وقتي اين احساس سبب اقتدا مي شود که ظلم و جور را احساس کنند و مردم از خواب غفلت بيدار شوند و از اين نظر دنبال يک رهبر مي گردند تا او جلو بيفتد و اينها هم پشت سر او حرکت کنند و عدل و داد را برقرار کنند و حقّشان را از ظالم بگيرند.