بازگشت

نيمه شعبان براي سير کمالات چگونه است؟


پاسخ ما:

نيمه شعبان انسان را به جائي مي رساند که تمام مراحل کمالات که بي نهايت است ولي آن اندازه که عمر ما فرصت مي دهد بپيمائيم.

مراحل کماليه:

رضا، اخلاص، خلوص، توحيد، فناء في اللّه تا جائي که انسان وقتي مي خواهد خدا را ببيند به سيماي مقدّس حضرت وليّ عصر (ارواحنا فداه) نگاه مي کند. و همه اينها از پرتو وجود مقدّس حضرت پيغمبر اکرم (صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) مي باشد. چون ماه شعبان ماه پيغمبر خدا است. ماه شعبان ماهي است که انسان بايد کوشش کند با خدا مأنوس شود. آنهائي که اهل حقيقتند و آنهائي که اهل کمالات هستند و کساني که ره صد ساله را يک شبه مي روند و کساني که يقظه شان خيلي کامل است. نيمه شعبان که مي رسد بايد آنچنان به جائي رسيده باشند که ديگر هيچ مانعي و هيچ جدائي و حجابي بين آنها و خداي تعالي نباشد. و وقتي حجابي بين آنها و خدا نباشد، بين آنها و امام زمان (عليه السّلام) هم نخواهد بود. لذا از نيمه شعبان به بعد گفته اند اين دعا را بخوانيد:

الهي ان لم تکن غفرت لنا في ما مضي من شعبان فاغفر لنا في ما بقي منه. خدايا اگر در مدّتي که از ماه شعبان گذشته مرا نبخشيده اي. و مرا به اوج نرسانده اي. و تميزم نکرده اي. و هنوز پابند به پايم هست. در مابقي از ماه شعبان مرا به آن مرحله برسان. و مرا ببخش.

خواجه نصير طوسي در يکي از مکاشفه هايش، دعائي به او دستور مي دهند که اين دعا يا توسّل چهارده بند اوّلش اين طور شروع مي شود:

اللّهمّ صلّ و سلّم و زد و بارک... در اين دعا راجع به حضرت وليّ عصر (ارواحنا فداه) که مي رسد مي گويد:

اللّهمّ صلّ و سلّم علي صاحبه الغيبة الالهيّة. از خدا شروع مي کند يعني تمام امتيازات همه معصومين حتّي پنهان بودن خداي تعالي از شناختن انسان او را تا به هيبت حضرت عسگري (عليه السّلام) مي رسد که همه مال حضرت امام عصر (ارواحنا فداه) است. پس به همين مناسبت در شب و روز نيمه شعبان آن ره صد ساله را مي توان رفت. در دوره سال بعد از شب قدر به دلائل علمي و عقل و روائي بهتر از شب و روز نيمه شعبان وجود ندارد. شب نيمه شعبان براي عقب افتاده ها که از سه عيد گذشته از تولّد امام حسين (عليه السّلام) و از تولّد حضرت ابوالفضل (عليه السّلام) و از تولّد حضرت سجّاد (عليه السّلام) کمک نگرفته بودند و نتوانستند استفاده کنند، در شب نيمه شعبان بايد استفاده کنند. شب نيمه شعبان دعاي کميل وارد شده است چون غير از شب جمعه دعاي کميل در شب نيمه شعبان نيز وارد شده است.

براي اينکه کسي توبه کند از شب نيمه شعبان شروع کند تا غروب روز نيمه شعبان، انشاءاللّه به جائي برسند و مراحل را طيّ کند.