بازگشت

نوع ضيافتي که ما در روز جمعه خدمت حضرت داريم چگونه است؟


منظور از اين بخش از زيارت روز جمعه که خطاب به حضرت بقيّة اللّه (ارواحنا فداه) عرض مي کنيم:

انا يا مولاي فيه ضيفک و جارک و انت يا مولاي کريم من اولاد الکرام و مأمور بالضيافة والاجارة فأضفني و اجرني چيست؟ نوع ضيافتي که ما در روز جمعه خدمت حضرت داريم چگونه است؟ پاسخ ما:

ضيافت يعني بلاعوض نيازمنديهاي شخصي را تأمين کردن. يک وقت انسان گرسنه است مي رود رستوران و غذا مي خورد اين ضيافت نيست. امّا يک وقت کسي شما را دعوت مي کند و در خانه از شما پذيرائي مي کند اين بلاعوض است و ضيافت است.

حال در مورد حضرت بقيّة اللّه (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) بايد گفت ايشان رفع نيازمنديهاي ما را بلاعوض مي فرمايند مثلا روز جمعه شما هر چيزي که از حضرت وليّ عصر (روحي فداه) بخواهيد ايشان بدون اينکه مثلا پولي از شما بگيرند و يا چيزي از شما بخواهند به شما عنايت مي فرمايند. تمام انبياء عظام:

هم اين مسأله را مي فرمودند که لا اَسْئَلُکُمْ عَلَيْهِ اَجْرا [1] .

ما هيچ اجري از شما نمي خواهيم. ما که به شما اطعام مي کنيم براي خدا است و جزا و شکري از شما توقّع نداريم. امّا کلمه جار به معناي در کنار و پناه است. يعني انسان در کنار کسي پناهنده به او شود. در مورد حضرت بقيّة اللّه (ارواحنا فداه) ما، هم کنار امام زمان (ارواحنا فداه) هستيم و هم ميهمان او. براي روشن تر شدن مطلب اين طور در نظر بگيريد که يک شخصي در مشهد دوست خود در تهران را به رستوراني در تهران دعوت مي کند و مي گويد تو آنجا غذا بخور و ميهمان من باش و پول غذا را حساب نکن. اين شخصي که در تهران است ميهمان شخص مشهدي محسوب مي شود ولي در کنار او نيست.

ولي اگر او را در خانه خود دعوت کرد و خودش در کنار او بود هم او را ميهماني کرده و هم در کنار او بوده است و نيز ما، هم در کنار امام زمان (ارواحنا فداه) هستيم و هم در پناه او، چون حضرت همه جا تشريف دارند اين معناي اجمالي اين جمله است که انت يا مولاي کريم من اولاد الکرام و مأمور بالضيافة والاجارة فاضفني و اجرني تو کريمي از اولاد کريمها هستي و از طرف خدا مأموري که ما را در پناه خودت قرار دهي و ميهماني کني. بنابراين، اين دعا را خودشان به اين صورت فرموده اند که ما ياد بگيريم و اين طور معتقد باشيم و با اين معرفت به در خانه حضرت وليّ عصر (روحي فداه) برويم البتّه تمام روزها ما ميهمان حضرت وليّ عصر (ارواحنا فداه) هستيم ولي روز جمعه اختصاص به آن حضرت دارد و ميهماني خاصّي هست.


پاورقي

[1] سوره شوري آيه 23.