آيا بدعتها به وسيله خود آن حضرت از بين مي رود يا بوسيله رکن
در يکي از دعاها در مورد حضرت بقيّة اللّه (ارواحنا فداه) هست که:
اللّهمّ هدّ برکنه کلّ بدعة [1] .
آيا بدعتها بوسيله خود آن حضرت از بين مي رود يا بوسيله رکن ايشان و رکن ايشان مگر چه کسي جز ايشان است و منظور چيست؟ پاسخ ما:
اينجا منظور از رکن چيزي غير از خود آن حضرت نيست، يعني به آن مقاومتش، به آن عظمتش، به آن رکنيتش، به آن توکّلش به خدا به آن نيروي الهي که پشتيبان او است. [2] .
هر بدعتي را خدا از بين ببرد. بدعت هم به معناي آن چيزهائي است که در دين وارد شده و جزء دين نبوده است و اين در زماني است که حضرت وليّ عصر (ارواحنا فداه) ظهور نمايند، آن موقع عظمت و رکن ايشان براي از بين بردن بدعتها مسلّط مي شود. البته اين کار بوسيله اصحابشان و با فرماندهي خود حضرت انجام مي گردد. اگر در جنگي يک عدّه سرباز تحت فرماندهي يک فرمانده فعّاليّت کنند، فرمانده فرمان مي دهد و سربازها عمل مي کنند. در اينجا هم مي شود گفت که سربازان فلاني اين کار را کرده اند و هم مي شود گفت که فرمانده اين کار را انجام داده است. درباره حضرت وليّ عصر (عليه السّلام) هم هر کاري که بوسيله اصحابشان انجام مي شود به نام آن حضرت تمام مي شود و مؤسّس و فرمانده هم او است و بدعت را حضرت وليّ عصر (عليه السّلام) از بين مي برند اگر چه بوسيله اصحابشان باشد.
در دعاي ندبه هم همين معنا را عرض مي کنيم که:
اين قاطع حبائل الکذب و الافتراء. کجا است آن کسي که بدعتها و رشته هاي دروغين و تهمتها را که به دين زده اند قطع مي کند.
پاورقي
[1] اصل عبارت که درباره حضرت وليّ عصر (روحي فداه)
نقل شده اين است: اللّهمّ نور بنوره کلّ ظلمه و هدّ برکنه کلّ بدعة. (بحارالانوار جلد 52
صفحه 22 و جلد 94 صفحه 82 و جلد 102 صفحه 114.
[2] رکن به معني آنچه به آن قوّت گيرند و تکيه دهند. (فرهنگ عميد).