بازگشت

پيش سخن


الحَمْدُللهِِ رَبِّ الْعالَمين وَصَلَّي اللهُ عَلي سَيِّدنا مُحَمَّد وَ آلِهِ الطّاهِرينَ سِيَّما بَقِيَّةَ اللهَ فِي الاْرَضينْ، وَ اللَّعْنُ عَلي أعْدائِهِمْ إلي يَوْمِ الدِّينِ.

ز پشت پنجره اين نوشتار، شميم انتظار و عطر ياد وارث ذوالفقار بر مشام جان مي رسد. در سايه بلنداي واژه هاي در هم پيچيده اش گفتگوي غريبي سفر کرده است. آن آرزوي روزگاران و صبح اميد چشم انتظاران. صداي آبشار سرد و گواراي معانيش، تداعي نواي غربت غيبت دارد.

آري اين جا سخن از ويژگي هاي يار در محبس و يادي از گُل نرجس است.

آن چه در پيش روي داريد، شعاعي از چشمه بي انتهاي خورشيد و پرتوي تابناک از «نور السموات و الأرض» است.

در گذشته اي نه چندان دور، عاشقي پر سوخته از آتش هجران و بلبلي در وصف يار، نغمه خوان بر فراز شاخسار روايات اهل بيت عليهم السلام به گلچيني از شکوفه هاي ويژگي هاي حضرت بقيّة الله عجّل الله تعالي فرجه پرداخته و از طبع روان خويش قصري از اشعار ساخته که هر قطعه از اين ساختمان شعررا يک خصيصه و ويژگي از عزيز زهرا عليهما السلام تشکيل مي دهد.

آري، حضرت آيت الله شيخ محمّد باقر فقيه ايماني رحمه الله را کتابي است به نام «الخصائص المهدية» که در آسمان صفحات آن چهل ستاره از



[ صفحه 8]



درخشنده ترين کواکب ويژگي هاي آن حضرت را به ترتيب از قبل از ميلاد مبارک آن سرور تا گسترش نور در زمان حضور و ظهور، از گلزار سخنان پيشوايان معصوم عليهم السلام گلچين و به ريسمان نظم کشيده.

و اينک اين کتاب شرحي کوتاه و گوياست بر آن ابيات و نظري است مختصر بر اين روايات. اميد است گامي باشد در راه معرفي بيشتر آن نور الهي و پرنده بلند پرواز همايي و پيشواي منتظران روزگار رهايي انشاء الله.

اگر از روزنه دقت به آيات قرآني و روايات نوراني آل رسول عليهم السلام بنگريم، خواهيم يافت که هرکدام از اين خاندان طاهرين را ويژگي ها و خصوصياتي است که يا منحصر بفرد بوده يا بسيار نظير آن در ديگران کم و اندک است.

مثلاً از ويژگي هاي حضرت رسول خدا صلي الله عليه و آله آن است که حضرتش ختم همه انبياءند و بعد از ايشان پيامبر نخواهد آمد.

و از خصوصيات حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام آن است که لقب «اميرالمؤمنين» مختص به آن ذات مقدس است و گفتن اين لقب براي هيچ کس ديگر جايز نيست.

و از ويژگي هاي حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها اين که آن حضرت از تمام آلودگي هايي که زنان دچار آن هستند پاک و مطهّر بودند و...

و از خصائص حضرت سيد الشهدا عليه السلام اين که خوردن کمي از خاک قبر مطهرشان به قصد شفا جايز است و تربت مقدسش شفاي از دردهاست، و دعا در زير قبّه مبارکه او مستجاب است و رفت و آمد و توقف زائرين نزد قبر مطهّر او از عمر آنان حساب نمي شود.

البته بعضي از اين ويژگي ها در وجود مقدس آنان حالت انحصار به



[ صفحه 9]



فرد دارد، ولي بعض ديگر بخاطر اين بوده که شرايط زمانه و مکانِ آن معصوم عليه السلام چنين اقتضاء مي کرده که اين خصلت ها از آن بزرگوار به مرحله بروز و ظهور برسد، وگرنه همه آن پاکان، نور واحدند و منبع خير و برکات و کمالات.

و آن چه در اين نوشتار بر صفحات کاغذ ترسيم مي شود، تنها نمونه اي مجمل از ويژگي هاي حضرت مهدي آل محمّد عليهم السلام است که براي عموم مؤمنين خصوصاً جوانان نگاشته شده، و به بحث هاي آن از روزنه دقت و ژرف نگري و تحقيق عميق، نظر نشده، و انشاء الله اگر فيوضات ربّاني ياري فرمايد و به امضاي مبارک آن حضرت برسد، بر آنيم تا در آينده کتابي مفصّل در جوانب ويژگي هاي آن عزيز زهرا به رشته تحرير در آوريم، تا براي اهل دانش و فضل نيز محل استفاده و بهره برداري بيشتر باشد انشاء الله الرحمان.

و اما اين کتاب در چهل مقاله مجزّا به بعضي از ويژگي هاي امام عصر عليه السلام از دريچه روايات پيشوايان دين عليهم السلام نگاهي گذرا و کوتاه دارد. تا شايد علاماتي را بر سر راه خوانندگان عزيز قرار دهد، تا به آن علامت ها به سوي کوي ولايتِ آن حجّت بزرگ الهي بيشتر رهنمون شوند، چرا که از پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله چنين روايت شده:

«مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ اِمامَ زَمانِه ماتَ ميتَةَ الْجاهِلِيَّةِ.» [1] .

«هرکس بميرد و امام زمان خود را نشناسد، به مرگ جاهليت (وکفر) از دنيا رفته است.»



[ صفحه 10]



و منظور از معرفت و شناخت امام زمان، تنها دانستن نام و نام پدر و حسب و نسب او نيست، زيرا بعضي از کفار و دشمنان او نيز به اين مقدار او را مي شناسند. بلکه اين است که او را امام بداند و اطاعت او را بر خود واجب شمارد و به ولايت او اعتراف و اقرار داشته باشد.

و اين نوشتار اگر چه در اين باره نگاشته نشده، اما مي تواند با فصل هاي متعددي که دارد فصل جديدي از شناخت و معرفت آن حضرت و اوضاع و احوالِ اطراف او را بر روي خوانندگان باز نمايد و سنگ نشاني است که ره گم نشود، و سکوي پرشي است براي آنان که مي خواهند تا اوج قلّه هاي معرفت بالا رفته و در سايه امن ولايت و دژ محکم امامت بياسايند.

شاها مرا به مدح تو لطف شد دليل ورنه چگونه مور ز دريا گذر زند

ما را زبان به وصف تو قاصر بود ولي گنجشک، قدر همت خود بال و پر زند

سرزمين مقدس قم و در سايه بلند پايه کريمه اهل بيت شفيعه محشر حضرت فاطمه معصومه بنت موسي بن جعفر عليها السلام

سائل



[ صفحه 11]





لنوره في عالم الأشباه

و عالم الأنوار و الأرواح




پاورقي

[1] بحار الانوار ج 23 «باب وجوب معرفة الامام» ص 89 حديث 35 و از کتب اهل سنّت: شرح مقاصد تفتازاني، ج 5 ص 239، «الفصل الرابع في الإمامة» منشورات شريف رضي.