بازگشت

اميرالمؤمنين و علائم قيام قائم


سلمان فارسي مي گويد: آمدم خدمت حضرت اميرالمؤ منين عليه السّلام عرض کردم قائم از فرزندان شما کي قيام مي کند؟ آن حضرت آهي کشيده، فرمودند:

لايظهر القائم حتي يکون امور الصبيان و يضيع حقوق الرحمن و يتغني بالقرآن فاذا قتلت ملوک بني العباس اولي العمي و الالتباس اصحاب الرمي عن الاقواس بوجوه کالتراس و خربت البصرة هناک يقوم القائم من ولد الحسين عليه السّلام. [1] .

قائم ظاهر نمي شود تا اينکه چند نشانه به وجود آيد:

1. کارها به دست نوجوانان و افراد ناآگاه قرار گيرد.

2. حقوق خداوند رحمان (احکام دين خدا) ضايع گردد.

3. قرآن را با تغني (به غنا) بخوانند.

4. پادشاهان بني عباس که از ديدن حق محروم، و از شناخت آن ناتوانند، به دست تيراندازان و کمانداراني کشته شوند، که صورتهايشان همانند سپر مي باشد (منظور مغولها هستند که در نهج البلاغه - خطبه 128 - از آنها «المجان المطرقة» يعني: سپرهاي چکش خورده، تعبير شده است).

5. بصره خراب گردد.

در اين موقع قائم ما از فرزندان امام حسين عليه السّلام قيام مي کند.

از امام اميرالمؤ منين و نيز از حضرت صادق و حضرت باقر عليهم السلام نقل شده است که فرموده اند:

و يحا للطالقان فان لله فيها کنوزا ليست من ذهب ولا فضة ولکن بها رجال عرفواالله حق معرفته و هم انصار المهدي في آخر الزمان. [2] .

خوشا به حال مردم طالقان که در اجتماع و منطقه آنان براي خداوند متعال گنجهايي است که از طلا و نقره نيست، اما مرداني هستند که به درستي خداوند را شناخته اند و اينان از ياوران حضرت مهدي روحي له الفداء در آخر الزمان هستند (به راستي خوشا به حال آنها).

حضرت امام امير المومنين و وسايل نقليه

زمان حکومت حضرت مهدي (ع)

امام امير المومنين (ع) درباره وسايل نقليه دوران جهانگيري حضرت بقيه الله روحي له لفدا چنين مي فرمايد:

«ثم يامر المهدي بالنشاء مراکب يبني اربعمائه سفينه في ساحل عکا و يوافي المهدي طرطوس فيفتحها و يتقدم الي انطاکيه فيفتحها و يهاجم القسطنطنيه فيفتحها و يتوجه الي بلاد الروم فيفتح روميه مع اصحابه.» [3] .

آنگاه حضرت مهدي (ع) امر مي فرمايند مرکبهاي سواري بسازند و در کرانه عکا چهار صد کشتي ساخته مي شود و به طرف طرطوس [4] به حرکت در مي آيند و آنجا را فتح مي کند و از طرطوس به سمت انطاکيه مي رود، آنجا را هم فتح مي کند و از انطاکيه به طرف قسطنطنيه [5] هجوم مي آورد، آن سرزمين را هم فتح مي کند و به جانب بلاد روم (کشورهاي غربي) حرکت مي کند و همه آن کشورها را مسخر مي نمايد (اللهم عجل فرجه).


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 52 / ص 275.

[2] روزگار رهايي، ص 429.

[3] همان ماءخذ، ص 471.

[4] طرطوس از شهرهاي بندري سوريه است.

[5] استانبول فعلي.