بازگشت

روحانيت مسجد جمکران


سخنان حضرت آيت الله مکارم شيرازي

در روايتي آمده است که هر جا مسجدي ساخته شده در آنجا خون شهيدي به خاک ريخته است، از اين روايت پر معني به خوبي استفاده مي شود که هر زميني شايستگي مسجد شدن ندارد، بلکه بايد قبلا بر اثر خون شهدا و ايثارگران راه خدا قداست و ارزشي پيدا کند و بعد قراي بناي مسجد آماده شود.

و چنين است که از آغاز، مساجد با خون شهيدان گره خورده و در ادامه راه نيز حفظ و نگهداري آن با خون شهيدان پيوند دارد.



[ صفحه 52]



از سوي ديگر مسجد از ديدگاه اسلام تنها مرکز سجود نيست، هر چند به خاطر اين عبادت بزرگ به اين نام ناميده شده است و نيز تنها مرکز عبادت نيست، هر جند معبدش مي نامند، مسجد پايگاهي است براي خودسازي و تهذيب نفس، دانشگاهي است براي تحصيل معارف اسلامي، ستاد ارتشي است براي جهاد اصغر و اکبر و مبارزه با دشمن داخل و خارج، و در يک کلمه مسجد و محراب، ميدان جنگ با شيطان بزرگ و کوچک و شياطين انس و جن است.

و اگر تاريخ اسلام را دقيقا مشاهده کنيم مي بينيم آن روز که نخستين مسجد در سرزمين مدينه به دست تواناي پيامبر و در ظاهر بسيار ساده و ابتدائي و در باطن بسيار عميق و ريشه دار بيان شد، مسجد تمام اين مفاهيم را در خود جاي داده بود.

از سوي سوم مساجد هر چند همه خانه خداست ولي در ميان اين که خانه ها تفاوت بسيار است از مسجد الحرام گرفته تا مساجد کوچک و بزرگ که در تمام اطراف جهان پراکنده اند و با انگيزه هاي مختلف و نيات متفاوت ساخته شده است و مخصوصا نقش انگيزه ها و نيتها تاثير کلي در آن دارد و نيز اينکه به دستور چه کسي ساخته شده است.

مسجد جمکران مطابق روايت موجود به فرمان حضرت مهدي مولانا صاحب العصر و زمان براي هدف بزرگي در اين منطقه خاص از شهر تاريخي، مذهبي قم ساخته شده و حسن بن مثله جمکراني که مردي پاکدل و پاک سرشت بود، در بيداري (و نه در خواب) اين دستور را دريافت کرده و با تشريفات خاصي اين مسجد را بنا نمود.

به همين دليل هر کس در فضاي ملکوتي آن قرار مي گيرد احساس روحانيتي عجيب و جاذبه معنوي فوق العاده مي کند.



[ صفحه 53]



اين جاذبه نيرومند معنوي به اضافه قضاء حوائج و حل مشکلات فراواني که مردم از عبادت در آن و توسل به حضرت مهدي ارواحنا فداه ديده اند، سبب شده که روز به روز بر شکوه دامنه آن افزوده شود و خيل مشتاقان مختلف به سوي آن بشتابند و از اين چشمه کوثر و منبع خير و برکت هر کدام به مقدار استعداد خود بهره گيرند.

علماي بزرگ همواره براي مسجد احترام خاصي قائل بوده اند و در آن راز و نياز فراوان داشته اند و هم اکنون نيز مورد توجه علما و فضلا و مراجع بزرگ است.

در اينجا مناسب است به چند سوال درباره اين مسجد پاسخ داده شود: