بازگشت

کنترل و نظارت دقيق مرکزي


از جمله عوامل بسيار مهمي که امام مهدي عليه السّلام در پرتو آن نابسامانيهاي اقتصادي و ويراني امور معاش را برطرف مي سازد، اشراف و نظارت دقيق حاکميت مرکزي جهاني اسلامي است بر جريان اقتصادي و معيشتي تمام اجتماعات بشري. امام با مرکزيت واحد و ايدئولوژي واحد که ترتيب مي دهد، کل منابع ثروت و درآمد را بدون حيف و ميل و تبعيض ‍ و امتياز، در اختيار کل جامعه بشري مي گذارد، و همه امکانات را به تساوي تقسيم مي کند، همه سرمايه گذاريها به تساوي و عادلانه انجام مي گيرد. و از اين رهگذر حرکت خودسرانه و آزمندانه گروهي مال پرست در بخشهاي خصوصي و اطرافيان حکومتها و مراکز قدرت، که با چپاول ثروتها و تصاحب سرمايه ها و مکيدن خون محرومان مي پردازند، کنترل دقيق مي شود، و عوامل فقر و کمبود که سرمايه داران و زراندوزانند از ميان مي رود. [1] .

در پايان اين بخش، تذکر اين نکته نيز لازم است: آنچه درباره انقلابات حضرت مهدي عليه السلام گفته مي شود يا به قلم مي آيد، نسبت به آنچه خواهد شد و مسائل و طرحها و برنامه هايي که در آن دوران سراسر عدل و داد و شناخت و آگاهي و نظم و حق و حقوق و علم و فن و دانش و ايمان عرضه خواهد گشت، قطره اي است از دريا، و البته «روشن است که آگاهي کامل از تمام آن مسائل - که پس از ظهور رخ مي دهد - در دوران پيش از ظهور دشوار است براي هر کس در هر درجه از آگاهي و انديشمندي. آري (در اين راستا) مهم شناخت برخي از اين روشها است که قوانين عمومي اسلامي آن را روشن مي سازد و احاديث ويژه اي که در آن باره ها رسيده است.» [2] .


پاورقي

[1] اقتصاد دانان چنين مي گويند: «...بايد درباره مکانيزمهايي به سازگاري رسيد که ايجاد و توزيع يک پول بين المللي جهت تسويه حساب بانکهاي مرکزي را ممکن کند. اين پول، به عنوان ذخيره اعتبار اصلي بين المللي، جايگزين پولهاي ملي خواهد شد...»، «دنيا نمي تواند اميدي به کاميابي اقدامات بلند مدت داشته باشد، مگر آنکه به انجام يک برنامه عمل فوري تن در دهد... در اين برنامه اضطراري بايد به چهار زمينه اصلي و گسترده توجه داشت... چهارم: انجام اصلاحات بنيادي در نظام اقتصادي بين المللي... برپايي يک نظام کارآمد مالي و پولي بين المللي به صورتي که تمام کشورها بتوانند با حقوقي برابر در آن مشارکت داشته باشند...» «جهان مسلح، جهان گرسنه» / 185 و 351 و 352.

[2] «موسوعة الامام المهدي»، الکتاب الثالث، 770 محمد الصدر، مکتبة الامام اميرالمؤ منين العامه، اصفهان.