فضائل زيارت امام حسين در روز عرفه
امّا فضائل زيارت عرفه؛ پس فضائل مهمّه آن بسيار زياد است، و در اينجا به ذکر اين دو حديث شريف که در «تحفة الزائر» روايت شده؛ اکتفا مي شود.
حديث اوّل: از حضرت صادق (عليه السلام) نقل شده که فرمود:
هرکس قبر امام حسين (عليه السلام) را در روز عرفه زيارت کند، خداوند براي او ثواب هزار هزار حجّ که با قائم آل محمّد (عليهم السلام) کرده باشد؛ بنويسد، و هزار هزار عمره که با حضرت رسول (صلي الله عليه وآله) کرده باشد، و نيز ثواب آزاد کردن هزار هزار بنده، و فرستادن هزار هزار کس به جهاد در راه خدا براي او نوشته شود، و خداوند او را بنده تصديق کننده او و ايمان آورده به وعده او مي نامد، و ملائکه گويند: فلان مرد صدّيق است، و خداوند او را در بالاي عرش عظمت و جلالش ثنا گفته است، و در زمين او را کرّوبي نامند، که لقب ملائکه مقرّب است. [1] .
حديث دوّم: نيز از حضرت صادق (عليه السلام) نقل شده که فرمودند:
هرکه پريشان باشد و حَجّة الاسلام ــ يعني سفر حجّ ــ برايش ميسّر نشود، پس روز عرفه را کنار قبر امام حسين (عليه السلام) گذراند که آن از حَجّة الاسلام مجزيست، و نمي گويم که از حجّ مجزيست مگر براي کسيکه پريشان باشد، امّا کسيکه تمکّن دارد؛ هرگاه حجّ واجب را بجا آورد و بخواهد که حجّ يا عمره مستحبي بجا آورد، لکن مشغله دنيوي يا علايق او را مانع شد؛ در روز عرفه کنار قبر امام حسين (عليه السلام) برود، که او را مجزيست از اداء کردن حجّ و عمره، و حقتعالي ثواب او را چندين برابر کند.
راوي پرسيد: ثوابش چند برابر حجّ و عمده است؟
فرمود: ثوابش را نمي توان شمرد.
پرسيد: که صد برابر؟ فرمود: کي مي شود شمرد. پرسيد: که هزار برابر؟ فرمود: بيشتر، پس اين آيه را خواند: (وَ اِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ الله لا تُحْصُوها اِنَ الله لَغَفُورٌ رحيمٌ) [2] يعني:«اگر نعمتهاي خدا را بخواهيد بشماريد نمي توانيد احصاء کرد، بدرستيکه خداوند واسع العطايا است. [3] .
پاورقي
[1] وسائل الشيعه ج7 ص460 حديث 19598.
[2] سوره نحل آيه 18.
[3] بحارالانوار ج 101 حديث 21.