بازگشت

نصب وکلاي عام در غيبت صغري


در دوران زندگي چهار سفير خاصّ امام عصر ـ ارواحنا فداه ـ شيعيان و دوستداران، مسايل فقهي حقوقي، مالي و گاه مسايل شخصي خود را نيز از طريق آنان از امام گرانقدر خويش مي پرسيدند و پس از مدتي کوتاه، پاسخ شايسته و بايسته ي آن را دريافت مي کردند.

اين سفيران خاص نيز در شهرهاي مختلف جهان اسلام، هر کدام نمايندگاني داشتند که در فراهم ساختن امکانات انجام شايسته مسئوليتهاي خطير سفارت حضرت مهدي ـ ارواحنا فداه ـ براي آنان نقش شايسته اي را ايفا مي کردند.

اين نمايندگان، در زندگي و راه و رسم خويش، بسيار شايسته کردار و در عقيده و ايمان خود، بسيار مستقيم و در درست انديش بودند و همگي به پارسايي، تقوا پيشگي و شايستگي شهرت داشتند و تا آخرين لحظه ي زندگي نيز به همان سبک زيسته، نه انحرافي از آنان ديده شد و نه لغزش و ارتجاعي اين بزرگواران براي دريافت پاسخ مسايل و موضوعات خويش که مردم از آنان پاسخ آنها را مي خواستند، گاه به سوي سفيران خاصّ امام عصر ـ ارواحنا فداه ـ مراجعه مي کردند و گاه بطور بيواسطه به سوي خود آن گرامي مرد عصرها و نسلها مکاتبه مي کردند و جواب مي گرفتند.

ما در اينجا به منظور پرهيز از گستردگي بحث، تنها نام بلند آوازه و نيک آنان را مي آوريم و بيوگرافيشان را وا مي گذاريم.



[ صفحه 37]



نام برخي از آنان عبارت است از:

1) جابر بن يزيد که لقبش وشّاء بود.

2) ابراهيم بن مهزيار

3) محمد بن مهزيار

4) احمد بن اسحاق قمّي

5)محمد بن جعفر اسدي

6) قاسم بن علاء

7) حسن بن قاسم

8) محمد بن شاذان

و نيز شخصيتهاي ديگري نام و نشانشان آمده است که وکالت آنان ثابت نشده يا در ميان محدثان شهرت نيافته اند، که از آنها مي گذريم.