بازگشت

اقامتگاه قائم (عج) در غيبت كبري


از روايات معصومين عليهم السلام استفاده مي شود که امام قائم (عج) هم اقامتگاه مخصوص و هم همسر و هم فرزند دارد.



در مورد اقامتگاه آن حضرت و فرزندان و بستگان و ياران مخصوص، چندين مکان مانند: مدينه، دشت حجاز، کوه رضوي، کرعه، خرابات، سرزمين هاي دور دست، جزيره ي خضراء و ... گفته شده است. همچنين آن حضرت همه ساله در مراسم حج شرکت مي کند. («بحارالانوار»، ج 52، ص 151)



امام هادي عليه السلام در باره ي اقامتگاه قائم (عج) فرمود: «حضرت مهدي (عج) و فرزندانش در جزيزه هايي بسيار بزرگ و پهناور در دريا زندگي مي کند و عدد شيعيان آنجا بسيار زياد است». («اثباة الهداة»، ج 7، ص 58)



آنگونه که از داستان مفصّل و معروف «انباري» بر مي آيد، «جزاير مبارکه» از اقامتگاههاي قائم (عج) است. اين جزاير شامل پنج جزيره به نامهاي: مبارکه، زاهره، صافيه، ظلوم و عناطيس است که همگي مسلمان و شيعه هستند، و بر آنها پنج نفر از فرزندان حضرت صاحب الزّمان (عج)، حکومت مي کنند که نامهاي آنها طاهر، قاسم، ابراهيم، عبدالرحمن و هاشم است. (خلاصه ي داستان انبار در کتاب «اثباة الهداة»، ج 3، ص 579، نقل شده است)



«بَلَد مهدي»، يکي ديگر از اماکن سکونت حضرت ولي عصر (عج) است. «بَلَد مهدي» شهري نيکو و محکم است، که آن را مهدي فاطمي بنا کرده و براي آن قلعه اي قرار داده است. («العبقري الحسان»، ج 1، بساط 3، ص 58)



در آخرين مطلب از باب هفتم کتاب «نجم الثاقب»، اينگونه آمده است:



«مسکن آن جناب (حضرت قائم (عج)) در جزيره ي خضراء است، در بحرابيض، از جزاير خالدات مغربيّه، معروف به خرابات، برکوهي که در دو فرسخي اين بلده ي مبارکه است و ساير جزاير مثل علقميّه و ناعمه ي مبارکه و صالحيّه و بيضاويّه و نوريّه که حاکمند در آنها امراي آن جناب که از فرزندان اويند:



وَ اِذا ارَأَيْتَ ثَمَّ رَأَيْتَ نَعيماً وَ مُلْکَاً کَبيراً. (انسان/20)



: (و چون آن جايگاه نيکو را مشاهده کني عالمي پُر نعمت و کشوري بي نهايت بزرگ خواهي يافت.)



از بررسي مجموع احاديث استفاده مي شود که حضرت مهدي (عج) اقامتگاه و فرزندان بسياري دارند که همه از اولياء و صُلَحا و شرفا هستند، امّا سِمَت امامت ندارند، که امامت منحصر به دوازده معصوم است و جايگاه واقعي آن حضرت بر همگان پوشيده است.