بازگشت

مركز حكومت امام مهدي (ع) يا پايتخت جهاني او


مركز حكومت امام مهدى عليه السلام يا پايتخت جهانى او

برگرفته از آثار آية الله سيد محمد كاظم قزويني

مـسـافـت مـيان كوفه و نجف ، كمتر از ده كيلومتر است و به خاطر مناطق مسكونى كه در ايـن سـالهـا ايـجـاد شـده ، شـهـر ((نـجـف )) بـه ((كـوفـه )) متصل شده است .

كـوفـه ، پـس از ظـهور حضرت مهدى عليه السلام موقعيت شكوهبارى مى يابد چرا كه طبق روايت رسيده از امامان معصوم عليه السلام آنجا مركز حكومت عادلانه و جهانى اسلام و قرآن و پايتخت دولت او خواهد شد.

اينك برخى از روايات در اين مورد:

1ـ امير مؤ منان عليه السلام ضمن بيانى پيرامون ظهور مهدى عليه السلام فرمود:

(( ... ثم يقبل الى الكوفة فيكون منزله بها، فلايترك عبدا مسلما الا اشتراه و اءعتقه و لاغـارمـا الا قـضـى ديـنـه و لا مـظـلمـة لاحـد مـن النـاس الا ردهـا و لايـقـتـل عـبـد الا ادى ثـمـنـه ـ فـديـة مـسـلمـة الى اءهـلهـا ـ و لا يـقـتل قتيل الا قضى عنه دينه و الحق عياله فى العطاء، حتى يملاء الارض قسطا وعدلا، كما ملئت ظلما و جورا و عدوانا.))

((و يـسـكـن هـو و اءهل بيته الرحبة و الرحبة انما كانت مسكن نوح و هى اءرض طيبة ، لا يسكن رجـل مـن آل مـحـمـد صـلى اللّه عـليه و آله و لا يقتل الا باءرض طيبة زاكية ، فهم الاءوصياء الطيبون . )) (628)

يـعـنـى : سـپـس بـه كـوفـه روى مـى آورد كـه قـرارگـاه و مـنـزل اوسـت . بـرده مـسلمانى در بندى نمى ماند، جز اينكه او را مى خرد و آزاد مى سازد و بـدهـكـارى نـمـى مـاند، مگر اينكه دين او را مى دهد و مظلمه اى نمى ماند جز اينكه آن را مى پـردازد و كـشته اى نمى ماند مگر اينكه ديه او را مى دهد و... كشته اى نمى ماند جز اينكه دين او را پرداخته و خانواده او را تاءمين مى كند و همه امور را تدبير و كارها را تنظيم مى نـمـايـد تـا آنـجـايـى كه زمين را سرشار از عدل و داد مى نمايد، همانگونه كه به هنگامه ظهور او، از ظلم و جور لبريز است .

آن حـضـرت و خـانـدانش در ((رحبه )) سكونت مى كنند، همان نقطه اى كه قرارگاه و مسكن حـضـرت نـوح عـليـه السـلام و سـرزمـيـن پـاك و پاكيزه بود. و مى دانيم كه هيچ مردى از خـانـدان وحى و رسالت ، جز در سرزمين پاك و پاكيزه ، مسكن برنگزيد و جز در سرزمين پـاك بـه شـهـادت نـرسـيـد. و امـام مـهـدى و خـانـدانـش عـليـه السـلام جـانـشـيـن پـاكـان و برگزيدگان هستند... .

2ـ مفضل به امام صادق عليه السلام گفت :

(( يا مولاى ... كل المؤ منين يكونون بالكوفة ؟))

قـال عـليـه السـلام : ((اى والله ... لايـبـقى مؤ من الا كان بها اءو حواليها و ليبلغن مجالة فـرس مـنـهـا اءلفـى درهـم و ليـودن اءكـثـر النـاس انـه اذا قـام القـائم و دخل الكوفة ، لم يبق مؤ من الا و هو بها. )) (629)

يـعـنـى : ((سرورم !... آيا همه مؤ منان راستين در عصر ظهور قائم عليه السلام در كوفه خواهند زيست ؟))

فرمود: ((آرى !... همه در كوفه يا پيرامون آن خواهند بود و كوفه بها و ارزشى خواهد يافت كه هر متر از زمين آن ، از مرز دو هزار درهم خواهد گذشت . و مردم باايمان به هنگامى كه قائم عليه السلام وارد شهر كوفه شد و آنجا مركز حكومت عادلانه جهانى او گرديد، دوست مى دارند در آنجا باشند و همواره دلهاى ايمان آوردگان در آنجاست .))

3ـ امام مجتبى عليه السلام در اين مورد فرمود:

(( لموضع الرجل فى الكوفة اءحب الى من دار بالمدينة . )) (630)

يعنى : جاى يك قدم زمين در كوفه ، براى من دوست داشتنى تر از خانه اى در مدينه است .

4ـ امام باقر عليه السلام در روايتى پيرامون حضرت مهدى عليه السلام فرمود:

(( ثـم يـرجـع الى الكـوفة : فيبعث الثلاثمائة و البضغة عشر رجلا الى الآفاق كلها: فيمسح بين اكتافهم و على صدورهم ، فلا يتعايون فى قضاء... .)) (631)

يعنى : سپس آن حضرت به كوفه باز مى گردد و از آن پايگاه عادلانه جهانى ، فراتر از سـيـصـد شـخـصيت شايسته و وارسته و ساخته شده كه هر كدام قهرمانى در ميدان علم و تـقـوا و شـجـاعـت و كـارآيـى و تـدبـيـر و كـيـاسـت هـسـتـنـد بـه سـراسـر جـهـان گسيل مى دارد.

دسـت دگرگونساز و مبارك خويش را بر سينه آنان مى سايد و آنان چنين مى شوند كه در هـيـچ بـرنـامـه و مـشـكـل علمى و حقوقى و سياسى وا نمى مانند و شئون فرهنگى ، اخلاقى فقهى و اجتماعى جامعه را با درايت تنظيم مى نمايند.

5ـ از امام صادق عليه السلام آورده اند كه فرمود:

(( اذا قـام قـائم آل مـحـمـد صـلى الله عـليـه و آله ... اتصلت بيوت الكوفة بنهر كربلاء. )) (632)

يـعـنى : هنگامى كه قائم عليه السلام قيام كند ـ كوفه را پايگاه عدالت و تقواى جهانى مى سازد ـ و آنجا، چنان گسترش ‍ مى يابد كه خانه اى كوفه به شهر كربلا مى رسد.

6ـ مفضل در اين مورد پرسيد:

(( يا سيدى !... فاءين تكون دار المهدى و مجتمع المؤ منين ؟))

قـال عـليـه السـلام : ((دار مـلكـه : الكوفة و مجلس حكمه : جامعها و بيت ماله و مقسم غنائم المـسـلمـيـن : مـسـجـد السـهـلة و مـوضـع اشـتـرى شبرا ـ من اءرض السبع ـ بشبر من ذهب ... و لتصيرن الكوفة اءربعة و خمسين ميلا و ليجارون قصورها كربلاء... . )) (633)

يـعـنى : ((سرورم ! قرارگاه حضرت مهدى عليه السلام و ايمان آوردگان خاص به حق ، در كجا خواهد بود؟))

فرمود: ((پايتخت آن حضرت ، كوفه خواهد بود و مركز قضاوت عادلانه او، مسجد جامع آن و مركز اصلى بيت المال ، مسجد سهله در نزديكى كوفه .

و آن شـهـر و سـرزمـيـن آن ، ارزش و بـهايى مى يابد كه با طلا برابرى مى كند و چنان گـسـتـرش مـى يـابـد كـه مـساحت آن به 54 ميل مى رسد و قصرهاى آن تا كربلا امتداد مى يابد.