گفتار دانشمندان سني درباره آن جناب
مخفي نماند که اختلافي نيست در ميان فرقه هاي معروفه ي مسلمين، در اين که: «حضرت رسول صلي الله عليه و اله و سلم خبر دادند به آمدن شخصي در آخر الزمان که او را مهدي عليه السلام مي گويند، و هم نام است با آن حضرت، و دين آن حضرت را رواج دهد و پر کند تمام زمين را از عدل و داد».
طايفه ي محقه و فرقه ي ناجيه، شيعه ي اماميه اثنا عشريه - ايدهم الله تعالي - به حسب نصوص متواتره از حضرت رسول و امير المومنين عليهما السلام، حضرت خلف صالح، حجة بن الحسن العسکري عليهما السلام را مهدي موعود و قائم منتظر و امام غايب مي دانند و از همه ي امامان قبلي، تصريح به اسم و وصف و شمايل و غيبت آن جناب رسيده، و پيش از ولادت آن حضرت، در کتب معتبره ي ايشان ثبت شده است که بعضي از آن کتاب ها تا حال، موجود است و به نحوي که اخبار نمودند و وصف کردند، اشخاص فراواني آن حضرت را ديدند و اسم و نسب و اوصاف، مطابق شد با آنچه فرمودند.
و با ما موافقت کردند در اين مذهب و اعتقاد، جماعتي از اهل سنت، که مناسب است ذکر اسامي ايشان با اشاره به علو مقام آنها در نزد آن جماعت، تا اهل تسنن هم از گفتار علما و محدثان خود، آگاهي پيدا کنند و تصور نکنند اعتقاد به مهدي، مختص به شيعيان است.
[ صفحه 49]
قبلا يادآوري مي کنيم که علماء اهل تسنن، کتاب هاي بسياري درباره ي حضرت مهدي عليه السلام تاليف کرده اند؛ مانند:
«مناقب المهدي» و «صفة المهدي» از حافظ ابونعيم اصفهاني.
«بيان در اخبار صاحب الزمان عليه السلام» از محمد بن يوسف بن محمد شافعي گنجي.
«عقد الدرر في اخبار الامام المنتظر» از يوسف بن يحيي السلمي.
«اخبار المهدي» از سيد علي همداني.
«کشف المخفي في مناقب المهدي عليه السلام»؛ اگر چه مولف آن شيعه است و لکن تمام اخبار آن - که 110 حديث است - ماخوذ از کتب اهل سنت است.
«ملاحم» ابوالحسن، احمد بن جعفر بن محمد بن عبد الله المنادي معروف به ابن المنادي.
«کتاب» سعد الدين حمويني خليفة نجم الدين.
«برهان در اخبار صاحب الزمان عليه السلام» از ملا علي متقي، صاحب کنز العمال.
«اخبار المهدي عليه السلام» از عباد بن يعقوب رواجني.
«عرف الوردي في اخبار المهدي عليه السلام» از عبد الرحمن سيوطي و....