بازگشت

نقش عالمان و دانشمندان (شيعه)


در هر روزگاري که پرده هاي سياهي و جهل، سايه خود را بر جوامع بشري مي گستراند اين دانشمندان و عالمان ديني بودند که مسؤوليت خود را در جهت زدودن جهل و ناداني از انديشه ها و فساد و تباهي از دامن مردمان به خوبي انجام مي دادند و از روايات فهميده مي شود که عالمان در آخر الزمان نيز اين نقش را به خوبي ايفا مي کنند.

امام هادي (ع) مي فرمايد: «اگر در دوران غيبت قائم آل محمد (ص) دانشمنداني نبودند که مردم را به سوي او هدايت و راهنمايي کنند و با حجت هاي الهي از دين دفاع نمايند و شيعيان ضعيف را از دام هاي شيطان و پيروانش رهايي و از شرّ ناصبي ها (و دشمنان اهل بيت) نجات بخشند، کسي در دين خدا پا برجا نمي ماند و همه مرتد مي شدند؛ ولي آنان رهبري دل هاي شيعيان ضعيف را با قدرت در دست مي گيرند و حفظ مي کنند؛ چنان که ناخداي کشتي، سکان و فرمان کشتي را نگاه مي دارد. بنابراين، آنان نزد خدا، والاترين انسان ها هستند». [1] .

رسول خدا (ص) درباره زنده کننده دين در هر قرن مي فرمايد: «خداوند بزرگ براي امّت اسلام در آغاز هر قرن، شخصي را بر مي انگيزاند تا دين را زنده نمايد». [2] .

اين دو روايت و رواياتي از اين گونه، با صراحت به نقش عالمان در روزگار غيبت اشاره دارد و خنثا شدن، توطئه شيطان ها و تجديد حيات دين را به دست دانشمندان مي داند.

البته اثبات اين مطلب در روزگار ما به دليل و برهان نيازي ندارد؛ زيرا نقش حضرت امام خميني (ره) براي از بين بردن نقشه هاي شوم دشمنان - که اساس دين را در جهان معاصر در معرض خطر قرار داده بودند - بر کسي پوشيده نيست.

بدون شک عزتي که اسلام در اين عصر يافته است، به برکت انقلاب اسلامي ايران و بنيان گذار آن، حضرت امام خميني (ره) است.


پاورقي

[1] تفسير امام عسکري (ع)، ص 344؛ احتجاج، ج 2، ص 260؛ منية المريد، ص 35؛ محجة البيضاء، ج 1، ص 32؛ حلية الابرار، ج 2، ص 455؛ بحارالانوار، ج 2، ص 6؛ العوالم، ج 3، ص 295.

[2] عن النبيّ (ص): «إنَّ اللَّه تعالي يبعث لهذه الأُمّة علي رأس کل مائة سنة من يجدد لها دينها» ابي داود، سنن، ج 4، ص 109، حاکم، مستدرک، ج 4، ص 522؛ تاريخ بغداد، ج 2، ص 61؛ جامع الاصول، ج 12، ص 63؛ کنز العمّال، ج 12، ص 193 و تا آن جا که تتبّع کردم مدرکي از کتاب هاي شيعه براي آن نيافتم.