بازگشت

تابوت موسي


در کتاب غاية المرام به نقل از پيامبر اکرم (ص) آمده است: «به هنگام ظهور حضرت قائم (عج)، حضرت عيسي (ع) فرود مي آيد و کتاب ها را از انطاکيه گردآوري مي کند. خداوند براي او، از چهره (إرم ذاتِ العماد) [1] پرده بر مي دارد و کاخي را که حضرت سليمان پيش از مرگش ساخت، آشکار مي سازد. حضرت، دارائي هاي کاخ را گردآوري مي کند و آن را بين مسلمانان تقسيم مي نمايد و تابوتي را - که خداوند به «ارميا» دستور انداختن آن را در درياي طبرستان داده بود - خارج مي سازد.

آن چه را که خاندان موسي و هارون به يادگار گذشته اند، در آن تابوت موجود است و نيز الواح و عصاي موسي و قباي هارون و ده صاع از غذايي که بر بني اسرائيل فرودمي آمد و مرغ هاي برياني که بني اسرائيل، براي آيندگان خود ذخيره کرده اند، درآن مي باشد. آن گاه به کمک آن تابوت شهرها را مي گشايد؛ همان گونه که پيش از او نيز چنين کردند». [2] .

ينابيع المودّه، اين مطلب را با اندکي تغيير به حضرت مهدي (عج) نسبت مي دهد و مي گويد «حضرت مهدي (عج) از غاري در سرزمين انطاکيه، کتاب هايي را بيرون مي آورد و کتاب زبور داود را از درياچه طبرستان بيرون مي آورد. در آن کتاب، يادگارهاي خاندان موسي و هارون موجود است و فرشتگان آن را بر دوش مي کشند و الواح و عصاي موسي (ع) در آن است». [3] .


پاورقي

[1] اشاره به اين آيه شريفه است: (إرَم ذاتِ العِماد الَّتي لَمْ يُخلَق مثلها في البِلاد؛ اي رسول خدا! آيا نديدي که خداي تو مردم شهر ارَم را که صاحب قدرت و عظمت بودند، چگونه کيفر داد؟ در صورتي که مانند آن شهر در استحکام و بزرگي در جهان نبود). فجر (89) آيه 8. مقصود اين حديث آن است که چنين شهر پرشکوه و با عظمتي براي عيسي (ع) دوباره آشکار مي شود و اين شهر مخفي، پديدار مي گردد.

[2] غاية المرام، ص 697؛ حلية الابرار، ج 2، ص 620؛ الشيعة و الرجعه، ج 1، ص 136؛ ر. ک: ابن طاووس، ملاحم، ص 66؛ اثبات الهداة، ج 3، ص 489، 541.

[3] ينابيع المودّه، ص 401؛ ابن حمّاد، فتن، ص 98؛ متقي هندي، برهان، ص 157؛ ابن طاووس، ملاحم، ص 67.