بازگشت

اتفاق مسلمين بر ظهور حضرت مهدي


راجع به ظهور مصلح آخر الزمان در ميان اصحاب و تابعين در قرن اول هجرت و بعد از آن تا حال خلافي نبوده و همه بر ظهور آن حضرت اتفاق داشته و دارند و اگر کسي در صحت احاديث آن و صدور اين بشارات از پيغمبر اسلام 6 ترديد مي کرد حمل بر عدم استقامت سليقه يا بي اطلاعي مي نمودند. و لذا تا کنون کسي مدعيان مهدويّت را به انکار اصل ظهور حضرت مهدي (ع) ردّ نکرده، بلکه در اثبات بطلان ادعاي آنها به واجد نبودن اوصاف و علاماتي که براي آن حضرت در احاديث ذکر شده استناد مي نمايند.

سويدي در سبائک الذهب (ص78) مي گويد: «الذي اتفق عليه العلماء ان المهدي هو القائم في آخر الوقت، وانه يملا الارض عدلاً، والاحاديث فيه وفي ظهوره کثيرة =آنچه علماء بر آن اتفاق دارند اين است که مهدي آن کسي است که در آخرالزمان قيام فرمايد و پر کند زمين را از عدل و داد و احاديث راجع به مهدي (ع) و ظهور او بسيار است».

ابن ابي الحديد نيز در کلامي که پيش از اين نگاشته شد به اين اتفاق تصريح کرده است.

ابن خلدون در مقدمه (ص367) گويد: «اعلم ان المشهور بين الکافة من أهل الاسلام علي ممر الاعصار انه لابد في آخر الزمان من ظهور جل من أهل البيت يؤيد الدين ويظهر العدل ويتبعه المسلمون ويستولي علي الممالک الاسلامية ويسمي بالمهدي =مشهور بين تمام مسلمانان در مرور اعصار اين است که چاره اي نيست در آخرالزمان از ظهور مردي از اهل بيت پيغمبر (ص) که دين را تأييد و عدل را آشکار کند و مسلمانان از او پيروي نمايند و بر کشورهاي اسلامي مسلّط شود و ناميده شود به مهدي».

شيخ علي ناصف در غاية المأمول (ج5، ص362 و 381) گويد:

«فائدة: اتضح مما سبق ان المهدي المنتظر من هذه الامة الي أن قال ـ وعلي هذا أهل السنة سلفاً وخلفاً =از آنچه سبق بيان يافت روشن شد که مهدي منتظر از اين امت است... و اهل سنت از گذشتگان و آيندگان همه بر اين عقيده بوده و هستند».

علامه ابوالطيب در کتاب «الاذاعة لما کان ويکون بين يدي الساعة» گفته است که: مهدي در آخرالزمان ظاهر مي شود، و انکار او گستاخي عظيم و لغزشي بزرگ است.

و همانند اين سخنان را در کلمات دانشمندان متتبع و محقق اهل سنت فراوان توان يافت.