بازگشت

ياران


يکي ديگر از زمينه ها و شرايط لازم براي تحقق ظهور، وجود ياوراني شايسته و لايق براي پشتيباني از قيام و انجام کارهاي حکومت جهاني است بديهي است وقتي انقلابي جهاني به وسيله رهبري آسماني روي مي دهد ياوراني متناسب با آن مي خواهد و اينگونه نيست که هر کس ادّعاي ياوري کند بتواند در آن ميدان، حضور يابد.

در اين باره به جريان زير توجه کنيد:

يکي از شيعيان امام صادق عليه السلام به نام سهل بن حسن خراساني به آن حضرت مي گويد:

چه چيز شما را بازداشته است از اينکه حق مسلّم خود (حکومت) را به دست بگيريد در حالي که صدهزار شيعه ي پا در رکاب و شمشير زن در اختيار شماست؟ امام دستور مي دهند تا تنور آتشي فراهم شود و چون شعله هاي آتش بالا مي گيرد به سهل مي فرمايند: اي خراساني برخيز و در تنور بنشين سهل که گمان کرده است امام از او خشمگين شده، شروع به عذر خواهي مي کند و مي گويد: آقا مرا ببخشيد و به آتش شکنجه ام نکنيد!! امام مي فرمايد: از تو گذشتم.

در اين حال هارون مکّي از شيعيان راستين حضرت وارد مي شود و سلام مي کند. امام صادق عليه السلام به او پاسخ مي دهد و بدون هيچ مقدمه اي به او مي فرمايد: در درون تنور بنشين!

هارون مکّي بي درنگ و بدون هيچ پرسشي، اين کار را انجام مي دهد! امام صادق عليه السلام در همان حال با مرد خراساني گفتگو مي کند و درباره خراسان خبرهايي مي دهد چنانکه گويي خود شاهد آن بوده است و پس از مدّتي به سهل مي فرمايد: برخيز اي خراساني و داخل تنور را نگاه کن! سهل برخاسته و داخل تنور را نگاه مي کند و هارون را مي بيند که در ميان شعله هاي آتش چهار زانو نشسته است!

آنگاه امام عليه السلام از او مي پرسد: در خراسان، چند نفر مثل هارون مي شناسي؟! خراساني مي گويد: به خدا قسم، يک نفر هم اينگونه سراغ ندارم حضرت مي فرمايد: آگاه باش! ما در زماني که پنج نفر ياور و پشتيبان پيدا نکنيم قيام نمي کنيم. ما بهتر مي دانيم که کدام زمان، زمان قيام است! [1] .

بنابراين جا دارد صفات و ويژگي هاي ياوران امام مهدي عليه السلام را در آئينه روايات پيشوايان ديني مرور کنيم تا بدين وسيله جايگاه خود را شناخته و در پي رفع کمبودهاي خود باشيم.


پاورقي

[1] سفينةالبحار، ج 8، ص 681.