چرا زمان ظهور حضرت بقية اللّه تعيين نشده و يا لااقل به عده ا
ظهور حضرت بقيّةاللّه ارواحنا فداه چنانکه در گذشته گفته شد متّکي به وجود آمدن زمينه آن در بين مردم دنيا است و آمادگي مردم دنيا چيزي است که مربوط به اعمال و رفتار و طرز تفکّر آنها روي اختيارشان است.
بنابراين از اين نظر ظهور آن حضرت وقت خاصّي ندارد که تعيين شود.
و علاوه اگر زمان ظهور دقيقاً معلوم گردد، ديگر مردم مسلمان حالت انتظار و محبّت به آن حضرت را از دست مي دهند و دعا براي تعجيل فرج نمي کنند و مقيّد نمي شوند که خود را آماده براي ظهور کنند و حتّي کارهائي که بايد براي زمينه سازي ظهور انجام شود، متوقّف مي گردد.
شايد هم اصل مسأله به دست فراموشي سپرده شود و ديگر کسي تا آن زماني که براي ظهور تعيين شده، اسم امام زمان عليه السلام رانبرد.
امّا چرا به خواص گفته نشده است؟
بايد در جواب گفت: علاوه بر آنکه خواص هم مثل سائرين بايد انتظار ظهور را در همه حال داشته باشند و چنانکه در بالا گفته شد وقت ظهور متّکي به زمينه اي است که بايد در دنيا به وجود آيد و حتّي در تفسير آيه شريفه: «فانتظروا انّي معکم من المنتظرين».
بعضي از مفسّرين گفته اند که همه بايد انتظار به وجود آمدن زمينه ظهور حکومت اسلام بر سراسر جهان و ظهور حضرت بقيّةاللّه ارواحنا فداه را داشته باشند و خدا هم با آنها منتظر زمينه اي که در بين مردم بايد به وجود آيد، خواهد بود.
لذا با اين خصوصيّات تعيين وقت حتّي براي خواص معني ندارد و بايد همه منتظر ظهور باشند.
در اينجا ناگفته نماند که چون خدا عالم الغيب است مي داند که چه زمان آن زمينه به وجود خواهد آمد. لذا انتظار او، به معني ندانستن وقت ظهور نيست بلکه به معني اين است که خدا از مردم انتظار دارد، يعني مي خواهد که آن زمينه را به وجود آورند و پذيراي مقدم مبارک حضرت بقيّةاللّه ارواحنا فداه بشوند.