بازگشت

سيرت علمي


1 - العلم سبعة و عشرون حرفا فجميع ما جاءت به الرسل حرفان، فلم يعرف فلم يعرف الناس حتي اليوم غير الحرفين، فاذا قام قائمنا اخرج الخمسه و العشرين حرفا فبثها في الناس و ضم اليها الحرمين، حتي يبثها سبعة و عشرين حرفا. [1] .

علم و دانش 27 حرف شعبه و شاخه است و تمام آنچه پيامبران براي مردم آورده اند، دو حرف بيش نبوده، و مردم تاکنون جز آن دو حرف را نشناخته اند، اما هنگامي که «قائم» ما قيام کند، 25 حرف ديگر را آشکار مي سازد.

2 - ان قائمنا اذا قام مدالله بشيعتنا في اسماعهم و ابصارهم حتي لايکون بينهم و بين القائم بريد يکلمهم فيسمعون و ينظرون اليه و هو في مکانه. [2] .

هنگامي که «قائم» ما قيام کند، خداوند آنچنان گوش و چشم شيعيان ما را تقويت مي کند که ميان آنها و «قائم» نامه رسان نخواهد بود. با آنها سخن مي گويد و سخنش را مي شنود و او را مي بيند در حالي که او در مکان خويش است و آنها در نقاط ديگر.

3 - ان المؤ من في زمانه القائم و هو بالمشرق سيري اخاه الذي في المغرب و کذا الذي في المغرب يري اخاه بالمشرق. [3] .

مؤ من در زمان (قائم) در حالي که در مشرق است، برادر خود را در مغرب مي بيند، همچنين کسي که در مغرب است، برادرش را در مشرق مي بيند.

4 -... و لاءسخرن له الرياح، و لاذللن له الرقاب الصعاب، و لاءرقينه في الاسباب. [4] .

... بادها را مسخر او خواهم کرد. ابرهاي تندرآگين سخت را، رام او خواهم نمود، و او را از طريق اسبابي - که براي سفر به آسمانها است - به سفر کردن به آسمانها موفق خواهم ساخت.


پاورقي

[1] امام صادق عليه السلام، بحارالانوار، ج 52. ص 336 (به نقل از: الخرايج و الخرايج).

[2] امام صادق عليه السلام، بحارالانوار، ج 52، ص 336.

[3] امام صادق عليه السلام، منتخب الاثر، ص 483.

[4] «حديث معراجيه»، کمال الدين، ج 1، ص 256؛ بحارالانوار، ج 52. ص 37 (در صفحه 321 از امام باقر عليه السلام چنين آمده: «... و يرقي في الاسباب» مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) بر مرکب هاي پرصدايي که آتش و نور در آنها تعبيه شده است، سوار مي شود و به همه آسمانها سفر مي کند.) و نيز ر.ک:خورشيد مغرب، محمد رضا حکيمي،ص 39.