توحيد سراسري در همه زمينه ها
امام صادق (عليه السلام) فرمود:
«وقتي که قائم (عج) قيام کند هيچ کافر و مشرک پيدا نمي شود مگر اينکه قيام او را انکار کرده و ناپسند مي شمرد ـ ولي کار به جايي مي رسد ـ که اگر کافر و مشرکي در شکم سنگي سخت، پنهان شده باشند، آن سنگ مي گويد: اي مؤمن در شکم من کافر است مرا بشکن و او را بکش.» [1] .
[ صفحه 279]
و در عبارت ديگر فرمود:
«قائم (عج) همه دين را در همه عالم آشکار مي سازد.» [2] .
امام باقر (عليه السلام) فرمود: امام قائم (عج) هر منافق شکّاکي را به قتل مي رساند. [3] .
نيز امام باقر (عليه السلام) فرمود:
«حکومتهاي باطل نابود گردد، حکومتش شرق و غرب را فرا گيرد، دين خدا به وسيله قائم (عج) زنده گردد و بدعتها و باطلها نابود شود.» [4] .
امام صادق (عليه السلام) در ضمن روايتي به مفضّل (رحمه الله) فرمود:
«به خدا سوگند! اختلاف از ميان اديان برداشته مي شود و همه دينها به صورت يک دين درمي آيند چنانکه خداوند در قرآن مي فرمايد: تنها دين در نزد خدا اسلام است.» [5] .
به اين ترتيب وحدت جهاني معنوي پديد مي آيد.
و به اين ترتيب مي بينيم توحيد در حکومت و سياست و دين
[ صفحه 280]
و قانون و در يک کلمه توحيد در تمام زمينه ها که شالوده اساسي يک حکومت درخشان است، در حکومت حضرت مهدي (عج) تحت رهنمودهاي آن بزرگمرد الهي پديدار مي شود، به عبارت ديگر، نفوس مردم، تکامل و رشد مي يابد که در اين صورت پايه نخستين حکومت عدل جهاني برقرار شده است، آن هم در سطح کل جهان، چنانکه در ذيل روايتي از امام کاظم (عليه السلام) آمده است: در تمام نقاط مشرق و مغرب کسي باقي نمي ماند جز اينکه معتقد به يکتايي خدا است. [6] .
و چنانکه امام باقر (عليه السلام) فرمود:
«اِذا قامَ قائِمُنا وَضَعَ اللّهُ يَدَهُ عَلي رُؤوسِ الْعِبادِ فَجَمَعَ بِها عُقُولَهُمْ وَ کَمُلَتْ بِهِ اَحْلامَهُمْ؛
وقتي که قائم (عج) ما قيام کرد، خداوند دست رحمتش را بر سر بندگانش مي گذارد و به وسيله آن عقلها و انديشه هايشان را به کمک هم گرفته و کامل مي سازد.» [7] .
در اينجا اضافه مي کنيم که آن حضرت اسلام را مو به مو و با کمال قاطعيّت اجراء مي کند، زناکار همسردار را سنگسار مي نمايد، و مانع زکات را گردن مي زند. [8] .
پاورقي
[1] بحار، جلد 52، صفحه 324.
[2] اثباة الهداة، ج 7، ص 61 ـ بحار، جلد 52، ص 110.
[3] اثباة الهداة، ج 7، ص 61 ـ بحار، جلد 52، ص 110.
[4] منتخب الاثر، صفحه 471 الي 473 ـ البتّه در آغاز، امام (عج) بر اساس دليل و منطق با مردم برخورد مي کند و حجّت را بر آنها تمام مي نمايد، امام باقر (عليه السلام) در اين باره فرمود: «امام قائم (عج) به يارانش مي فرمايد:
«مردم مکه، به سوي من نمي آيند، ولي من مي فرستم سراغ آنها، و به آنچه که شايسته من است بر آنها استدلال مي کنم.» (بحار، جلد 52، طبع جديد، صفحه 307).
[5] بحار، جلد 53، ص 4.
[6] اثباة الهداة، ج 7، ص 96.
[7] اصول کافي، جلد 1، صفحه 25.
[8] بحار، جلد 52، صفحه 337.