بازگشت

همراهان مهدي


جبرئيل و ميکائيل و تمام فرشتگاني که تاکنون به فرمان پروردگار روي زميـن آمده اند، در حضـور مهدي آل محمـد(ص) خـواهند بـود.

امام صادق(ع) به ابان بـن تغلب فرمـود:

گـويا سيزده هزار و سيصد و سيزده فرشته را همراه مهدي مي بينـم. ابان گفت: آيا ايـن فـرشتگان همـراه پيامبـري از پيامبـران هـم بوده اند؟

حضـرت فرمـود: آري، ايـن فـرشتگان درکشتـي با نـوح، در آتـش با ابراهيم، هنگام عبور از دريا با موسي و زمان رفتـن به آسمان با عيسي بودند.

همچنيـن چهار هزار فرشته اي که همراه پيامبر بودند، سيصـد و سيزده فـرشته اي که در بـدر فـرود آمـدنـــد، چهار هزار فرشته اي که بـراي ياري حسين بـن علـي(ع) به زميـن آمـدنـد. اما اجازه جنگيـدن از امام دريافت نکردنـد و پـس از شهادت حضرت، تا روز قيامت بر وي مي گريند... همه همراه قائم آل محمد(ص) خـواهند بـود. [1] .

افزون بـر ايـن، پيـامبـرانـي چـون حضـرت عيســــي و الياس(عليهماالسلام) [2] نيز به افتخار حضـرت بقيه الله به فرمان پـروردگـار از آسمـان فـرود آمـده، پشت سـر آن حضـرت به نمــاز مـي ايستند. [3] .

بندگان صالح خدا يعني حضرت خضر و اصحاب کهف [4] و سيصد و سيزده تـن دلداده مهدي(ع) به راه مي افتند تا در حکومت امام عصـر(ع) خـدمات شايسته خـود را انجـام دهنـد. امام رضا(ع) فرمود:

خضر آب حيات نـوشيده، تا نفخ صـور زنده است... و خـداونـد وحشت قائم ما را درروزهاي غيبتش به وسيله او به انس تبديل مي کند. [5] تمـام گنجهايـي که در طـول تـاريخ به گـونه اي زيـر زميـن پنهان مـي شـود، به فرمان پـروردگار ظاهر گشته، دراختيار آخريـن ذخيره الهي و مصلح حقيقي قرار خـواهد گرفت.

از گنجهاي قسطنطنيه گرفته تا گنج کعبه و ساير اشياي گرانبهايـي که ده ها و صـدها هزار سال پيـش بـراي چنيـن روزي و چنيـن کسـي پنهان شـده است.

طاووس گـويد: امـوال و اشياي گرانبهايـي که در درون کعبه بـود، عمـر را نگـران کـرد. او مي گفت: نمـي دانم با آنها چه کنـم. آيا آنها را به حال خـود واگذارم يا بيرون آورده، در راه خـدا قسمت کنم.

حضرت امير به عمر فرمـود: از تقسيـم آنها چشـم بپـوش زيرا تـو صاحب اين کار نيستي. کسي که عهده دار ايـن کار مي شود، جـواني از قريـش است.

او در آخـرالزمان آنها را بيرون آورده، در راه خـدا تقسيـم مـي کنـد. [6] علـي(ع) درباره گنج قسطنطنيه مـي فـرمايـد:

امـام مهدي(ع) بـا همـراهـان خـود به شهر قسطنطنيه ــــ که محل پادشاهي و سکـونت پادشاه روم است.ـ مـي رسد. پـس سه گنج از آنجا بيرون ميآورد: گنجي از جـواهرات و گنجي از طلا و گنجـي از نقره.

او همه آنها را بيـن سپاهيانـش قسمت مـي کنـد. [7] .


پاورقي

[1] غيبه نعماني، ص 311.

[2] در عقـدالـدرر، ص 278 چنيـن آمـده است: عيسـي به دستـــور پـروردگـار همـراه هفتـاد هزار فـرشته به زميـن مـيآيد.

[3] معجـم احـاديث الامام المهدي ، ج3، ص 317.

[4] بحارالانوار، ج 53، ص 77.

[5] کمال الدين، ج 2، ص 390.

[6] الشيعه و الرجعه، ج 1، ص 211.

[7] همان، ص 161.