بازگشت

نصوص دال بر نيابت محمد بن عثمان


امام عسکري عليه السلام در زمان حيات خويش به نيابت و وکالت محمد بن عثمان از سوي حضرت مهدي(ع) تصريح فرموده چنانچه در جمع شيعيان يَمَنيفرمود:

و اشهَدُوا عليأنّ عُثمان بن سعيد العمري وکيلي و أنّ ابنه«محمداً». وکيلُ ابني مهديّکم. شاهد باشيد که عثمان بن سعيد وکيل من و فرزندش محمد وکيل فرزندم مهدي شما است. و نيز فرموده اند: العَمري و ابنُه ثقِتان: عثمان بن سعيد عمري و فرزندش هر دو مورد اطمينان من اند.

امام زمان عليه السلام طيّ نامه اي به يکي از وکلاء به نام محمد بن مهزيار مرقوم داشته اند:

و الأبنُ(وَقاهُ الله) لَمْ يَزَلْ ثَقِتُنا في حَياةِ الأبِ- رَضياللهُ عنه و أرضاهُ و نَضَّر وجْهَهُ- يَجري عندنا مجراهُ و يَسُدُّ مَسَدَّهُ و عَن أمرِنا يأمُرُ الابنُ و به يَعمَلُ، تَولّاهُ الله فانْتَهِ اليقولِهِ....

پسر عثمان بن سعيد «محمد» که خداي نگاهدار او باد! همچنان به وظيفه خطير پدرش همّت مي گمارد و همچون پدر مورد اطمينان ما است.

او نيز چون پدرش که خداي از او راضي باد دستورات ما را بيان مي کند و بدان عمل مينمايد. خداي او را دوست بدارد- از اين رو سخن او را بشنو و به اوامر او عمل کن.

در جاي ديگر از آن حضرت چنين نقل شده:

و امّا محمّد بن عثمان العَمري رَضياللهُ عنه و عَن أبيه مِن قبلُ فانّهُ ثِقَتي و کتابُه کتابي... محمد بن عثمان که خداي از او و پدرش راضي و خشنود شود مورد وثوق من است و نوشته او نوشته من است.