بازگشت

نمونه هايي از نشانه هاي ظهور


اميرمؤمنان علي عليه السلام در ضمن خطبه اي [1] اشاره به برخي از نشانه هاي ظهور حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف نموده و چنين فرمود:

«هرگاه ناقوس ها نواخته شود، و مردم را يأس و نا اميدي فرا گيرد. و گاوميشان ]و شک بارگان در رأس امور قرار گيرند[ سخن بگويند شگفتي هاي بسيار عجيب رخ دهد، آتش عظيم در شهر نصيبين [2] زبانه مي کشد، پرچم عثماني در وادي سود [3] آشکار مي شود، و آشوب در شهر بصره رخ دهد، به طوري که گروه ها به جان هم بيفتند، بعضي، بر بعضي ديگر غالب گردند، و هرج و مرج شديد پديد آيد؛ و هِرْقِلْ (قيصر روم) در قسطنتنيه (استانبول) در برابر سفياني تسليم گردد، و سلطنت قسطنتنيه در اختيار سفياني قرار گيرد، در اين زمان در انتظار ظهور آن کسي باشيد که از درختي که بر کوه طور بود، با موسي عليه السلام سخن گفت.»


پاورقي

[1] اين خطبه به نام خطبه تطنجيه، بسيار مشروح (حدود يازده صفحه وزيري) است و در کتاب الزام النّاصب، علامه يزدي (متوفاي 1333 هـ ق) ج2، ص 242، تا 252 ذکر شده، و محتواي آن پيرامون علائم ظهور امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف است. (مترجم).

[2] يکي از شهرهاي قديمي ترکيه است که در مرز شرقي سوريه واقع شده است. و از مراکز علمي و پزشکي قديم بوده است. (ويراستار).

[3] به احتمال قوي اين وادي «سود» است که همان کشور عِراق فعلي باشد، که حروف نگار در متن عربي (سود) نوشته است، و علت اين که در قديم به عِراق وادي سواد مي گفتند اين است که اين کشور را سراسر نخلستان فرا گرفته بود و از دور يا از بالا که نگاهي به منطقه مي افتاد به سياهي مي زد. (ويراستار).