حاکميت بر شرق و غرب
يکي ديگر از ويژگي هاي حکومت حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف اين است که: آن حضرت بر همه جهان از شرق و غرب، خشکي و دريا،کوه و دشت،تسلط مي يابد، چنان که امام هادي عليه السلام در مژده خود به حضرت نرجس سلام الله عليها فرمود: «مژده باد به تو، به فرزندي که بر همه دنيا از شرق و غرب حاکم و مالک مي شود.» [1] .
طبق حديث ديگر، رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «به زودي خداوند متعال سُنّتش را در وجود فرزند قائم عجل الله تعالي فرجه الشريف جاري مي سازد، و دست حکومت او را بر شرق و غرب جهان مي گستراند، به طوري که هيچ راه و جايي از دشت و کوه که ذوالقرنين [2] به آنها دست يافت، باقي نمي ماند، مگر اين که بر آنها دست مي يابد، و خداوند گنج ها و مواد زمين براي او از درون زمين خارج مي سازد، و با ترسي که بر دل هاي دشمنان مي افکند، او را ياري مي کند، پس سراسر زمين را همان گونه که پر از ظلم و جور شده، پر از عدل و داد مي کند.» [3] .
پاورقي
[1] کمال الدين، ص 423، باب ما روي في نرجس سلام الله عليها.
[2] در اين که ذوالقرنين کيست اختلاف است، ولي آنچه مسلّم است يک حاکم قدرقدرتي بوده است که به بخش عظيمي از دنياي آن زمان حکومت مي کرد و لذا در کشور گشايي ضرب المَثَلْ شده است. و آنچه مشهور است دو نفر در تاريخ به اين نام خوانده شده اند، دومي به ذوالقرنين ثاني مشهور است که در تاريخ بيشتر به اسکندر رومي اطلاق مي شود و امّا درباره ذوالقرنين اوّل که در قرآن در سوره کهف آيه 83 از اين شخص نامي هم به ميان آمده است احتمالات زيادي داده اند که حضرت علامه طباطبايي قُدّس سرّه در ذيل همين آيه در جلد سيزدهم الميزان به طور مفصل بحث کرده است و احتمال اين که ذوالقرنين همان کوروش کبير باشد را، تقويت کرده است. (ويراستار).
[3] کمال الدين، ص 394، حديث 4 باب ماروي من حديث ذي القرنين.