بازگشت

چهره حضرت مهدي


حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف از نظر سيرت و صورت شبيه ترين انسان ها به رسول خداست، شيخ صدوق در کتاب کمال الدين روايت مي کند که جابر بن عبدالله انصاري گفت: رسول خدا فرمود: «المهديُّ مِنْ وُلدي، اِسمُـهُ اسمي، و کنيتهُ، اَشبهُ الناس بي خَلقاً و خُلقاً....» مهـدي عجل الله تعالي فرجه الشريف از فرزندان من، همنام من و هم کنيه من است، او شبيه ترين انسان ها از نظر ظاهر و باطن به من است، براي او غيبتي حيرت انگيز رخ مي دهد که امت هايي در ارتباط با آن حضرت گمراه مي شوند، سپس همانند شهاب ثاقب آشکار مي گردد، و سراسر زمين را پس از آن که پر از ظلم و جور مي شود، پر از عدل و داد مي کند.» [1] .

چنان که روايت شده، شکل و شمايل آن حضرت، همانند چهره رسول خداست، همان گونه که در کتاب بحارالانوار و... نقل شده است. محدّثين بر اساس اين روايات گفته اند: چهر ه حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف سفيد متمايل به سرخ است، پيشاني بلند، بيني باريک، گود چشم و داراي ابرو به هم پيوسته است. نور از چهره اش به گونه اي مي درخشد که بر سياهي موي محاسن و سرش چيره مي گردد، فرق سرش و بين دو موي جمع شده که مانند الف در ميان دو واو، است، گشاده دندان است، آخر موي سرش (چون گيسو) چيده شده، بين دو شانه اش پهن و سياه چشم است، ساق پا و شکمش هم چون ساق پا و شکم جدش حضرت علي عليه السلام است، ميان بالا است، بلکه ميان قامت و چهار شانه است. سر مبارکش مدوّر، گونه هايش نرم، و برگونه راستش خالي هم چون ريزه مشکي که بر صفحه نقره افتاده است، موي عنبر بوي بر سرش بود، داراي شکل و قيافه جذّابي است که هيچ چشمي معتدل تر از آن را نديده است. [2] .

در روايت ديگر از رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم نقل شده فرمود: «... خداوند در نسل حسين عليه السلام اماماني را قرار داده که آنها براي اجراي دستورهاي من بر مي خيزند، و وصيت مرا حفظ مي کنند، نهمين آنها قائم اهل بيت من، و احياگر امت من، است که در شمايل و شکل و قيافه و گفتار و کردار، شبيه ترين انسان ها به من است، پس از غيبت طولاني و حيرت گمراه کننده ظهور مي کند، فرمان خدا و دين اِلاهي را آشکار مي سازد، به نصرت خداوند و فرشتگان خدا، تأييد و ياري مي شود، سراسر زمين را همان گونه که پر از ظلم و جور شده، پر از عدل و داد مي نمايد.» [3] .


پاورقي

[1] کمال الدين، ص 286. باب مااخبر النبي عليه السلام من وقوع الغيبة بالقائم عجل الله تعالي فرجه الشريف.

[2] غيبة الطّوسي، ص 266.

[3] کمال الدين، ص 257، باب 24، حديث 2. باب ماروي عن النبي صلي الله عليه و آله و سلم في النص علي القائم عجل الله تعالي فرجه الشريف و انه الثاني عشر من الأئمة عليهم السلام.