بازگشت

سرلوحه برنامه هاي حضرت مهدي چيست؟


گسترش عدالت در سراسر گيتي در رأس آرمان هاي انقلاب امام مهدي عليه السلام قرار دارد و از هدف هاي اساسي آن تحوّل عظيم جهاني است، چنان که اين اصل از نخستين هدف ها و اصلي ترين برنامه هاي همه پيامبران بوده است، که در گذشته تاريخ، اجتماعات و مردمان را بدان فرا خوانده اند و در راه تحقق آن فداکاري هاي فراوان کرده اند. مي توان گفت بيشترين درگيري و مبارزه پيامبران بر سر اجراي عدالت بوده است....

امام زمان عليه السلام در برابر طبقات آگاه و عالمان و روشنفکراني که بخواهند به گونه اي در برابر اجراي عدالت بايستند مقاومت مي کند، و با کساني که با توجيه کلام خدا و تأويل آيات قرآن کريم، قصد تضعيف مباني انقلاب او را دارند درگير مي شود و آنان را از جلو راه انقلاب بر مي دارد.

«عدل» به معناي رعايت دقيق حقّ و حقوق مردم و برابري همه آنها در برخورداري از حقوق و منافع مشروع و معقول خويش است، چنان که «ظلم» زير پا نهادن حق و حقوق ديگران و نابرابري و تبعيض است. عدالت، زمينه حيات اجتماعي تنها در بخش ويژه اي از جامعه نيست، بلکه در همه ابعاد حيات فردي و اجتماعي، عامل اصلي حيات و زندگي انسان، اصل عدالت و عدل است. عدل حيات زندگي است و زندگي بي عدالت مرگي است که حيات پنداشته مي شود.

امام حسين عليه السلام فرمود: «لو لم يبق من الدنيا إلّا يوم واحد لطوّل اللَّه عزّوجلّ ذلک اليوم حتّي يخرج رجل من وُلدي فيملأها عدلاً وقسطاً کما ملئت جوراً وظلماً. کذلک سمعت رسول اللَّه يقول» ؛ [1] «اگر از عمر دنيا تنها يک روز باقي مانده باشد خداوند آن روز را دراز گرداند تا مردي از فرزندان من قيام کند و زمين را از عدل و داد بياکند، آن گونه که از ستم و بيداد آکنده باشد. اين چنين از پيامبرصلي الله عليه وآله شنيدم.»

امام زمان در لحظات نخستين پس از تولد، دهان به سخن گشود و عرض کرد: «... اللّهمّ انجز لي ما وعدتني وأتمم لي أمري وثبّت وطأتي واملأ الأرض بي عدلاً وقسطاً» ؛ [2] « خداوندا! به آنچه بر من وعده دادي وفا کن، و امر مرا به کمال برسان، و گام هاي مرا استوار بدار، و زمين را به دست من آکنده از عدل و داد ساز.»

امام علي عليه السلام درباره عصر ظهور حضرت مهدي عليه السلام مي فرمايد: «... لينزعنّ عنکم قضاة السوء وليقبضن عنکم المراضين وليعزلنّ عنکم أُمرآء الجور وليطهرنّ الأرض من کلّ غاشٍ» ؛ [3] «... امام مهدي عليه السلام قاضيان زشت کار را کنار مي گذارد و دست سازشکاران را از سرتان کوتاه مي کند و حکمرانان ستم پيشه را عزل مي نمايد، و زمين را از هر نادرست و خائني پاک مي سازد.»


پاورقي

[1] کمال الدين، ج 1، ص 318.

[2] همان، ج 2، ص 428؛ بحارالأنوار، ج 51، ص 13.

[3] بحارالأنوار، ج 51، ص 120.