بازگشت

اعمال نيمه شعبان


از جمله ازمنه و اوقاتي که اختصاص به حضرت صاحب العصر و الزمان (ارواحنا فداه) دارد، شب و روز نيمه ي شعبان است و اختصاص اين شب و روز مبارک نسبت به آن حضرت از چند جهت است:

يکي براي آنکه شب ولادت با سعادت و شرافت آن حضرت است (ارواح العالمين فداه) به قول اصح.

ديگر، شب قسمت آجال و ارزاق عباداست و شب ثبت کردن وفد حاج است، همچناني که در شب قدر مي شود،و سيد بن طاوس (قدس سره) در کتاب «اقبال» بعضي احتمالات در اين خصوص ذکر کرده است که بايد ملاحظه شود. در هر صورت، قسمت آجال و تقسيم ارزاق و غيرها مخصوص وجود مقدس امام عصر است (ارواحنا فداه) واوست حافظ لوح محو و اثبات:

بهم يمحو الله ما يشاء و يثبت و انهم ام الکتاب.

و ديگر، موافق حديثي که در «بصائر الدرجات» است که از حضرت ابي عبدالله (عليه الصلوة و السلام) روايت نموده که آن حضرت فرمودند:

به درستي که اعمال عرضه مي شود بر من در هر روز پنج شنبه، پس چون ماه نو مي شود، کامل مي شود. پس در نصف ماه شعبان عرضه مي شود آن اعمال بر پيغمبر خدا و اميرالمومنين علي (عليهما



[ صفحه 217]



الصلوة و السلام)، پس نوشته مي شود در ذکر حکيم.

واضح است چنين امر بزرگي در اين شب مبارک بدون حضور مقدس امام عصر (ارواحنا فداه) نخواهد شد. و اين خود منصبي است عظيم، و شغلي است جسيم، و شاني است فخيم، که در تمام ارضين و سموات، مخصوص آن وجود مقدس مبارک خواهد بود، لا غير.

و ديگر، شب نزول ارواح يکصد و بيست و چهار هزار پيغمبر است که از آن جمله پنج پيغمبر اولوالعزم است که:«نوح» و «ابراهيم» و «موسي» و «عيسي» و «محمد» است (صلي الله عليهم اجمعين) که به زيارت حضرت سيد الشهداء (صلي الله عليه و آله) مي آيند. و تو مي داني که از جمله ي زائران حضرت سيد الشهداء (عليه السلام) نيز در اين شب، حضرت حجت است (عجل الله فرجه) و ملاقات و مصافحه ي امام عصر با يکصد و بيست و چهار هزار پيغمبر، خود امري است عظيم که تقريري و تحريري نيست. و مصافحه ي آن ارواح معظم با چنين سلطاني اعظم، که ولي کاينات و حجت بر تمام ارضين و سموات است، مانند مصافحه ي با تو و سايرين در آن شب که زيارت حضرت ابا عبدالله (ارواح العالمين فداه) را مي نمائي نيست. که تا به حال چگونگي اين مصافحه را ندانسته اي، بلکه شايد اين مسئله را تاويل مي کني، بلکه شايد اعتقاد کاملي به اين کيفيت نداشته باشي. خلاصه، بايد در اين شب مولود مبارک، تکاهل و تساهل از طاعت و عبادت و احياء آن به قدر استطاعت ننمائي، که مبادا خداي نکرده جزو اشقيا باشي، زيرا که در خبر رسيده است که:

فلا يضعف عن قيام تلک الليلة الا شقي.

و زيارت کني حضرت حجت را (ارواحنا فداه) به زيارتي که مخصوص شب نيمه ي شعبان است که اول آن اين است:

اللهم بحق ليلتنا هذه و مولودها و حجتک و موعودها...



[ صفحه 218]



و به اوراد و اذکار و صلوات و دعواتي که مخصوص به اين شب مبارک است. عمل نموده، اکثر دعوات خود را دعاي به وجود مبارک امام عصر (ارواحنا فداه) قرار دهي، و بخواني دعاي کميل و نمازهاي وارده ي مخصوصه و اذکاري که مفصلا در کتب عبادات عربي و فارسي ثبت و ضبط است که شايد اسم تو در ذکر حکيم جزو سعداء ثبت شود.



[ صفحه 220]