بازگشت

خروج سفياني


278- «يخرج رجل يقال له السفياني في عمق دمشق، و عامة من يتبعه من کلب، فيقتل حتي يبقربطون النساء و يقتل الصيبان، فتجتمع لهم قيس فيقتلها، حتي يبقر بطون النساء و يقتل الصبيان، فتجتمع لهم قيس فيقتلها، حتي لا يمنع ذنب تلعة، و يخرج رجل من اهل بيتي في الحرة، فيبلغ السفياني، فيبعث اليه جندا من جنده فيهز مهم فيسير اليه السفياني بمن معه، حتي اذا صار ببيدأ من الأرض، خسف بهم فلا ينجو منهم الا المخبر عنهم».

- «مردي به نام سفياني از دمشق خروج مي کند که همه ي پيروانش از قبيله ي کلب خواهد بود، کشت و کشتار مي کند تا جائيکه شکم زنها را مي شکافد و کودکان را مي کشد و قبيله ي قيس در برابرش قيام مي کنند و همه را طعمه ي شمشير مي سازد. آنگاه مردي از اهل بيت من از ناحيه ي حره [1] خارج مي شود و خبر خروج او به سفياني مي رسد. سفياني ارتشي را به سوي او مي فرستد و او همه را شکست مي دهد. آنگاه سفياني با همه ي سپاهيانش به سوي او حرکت مي کند. چون به سرزمين بيدا رسيدند خداوند همه ي آنها را در کام زمين فرو مي برند و کسي از آنها نمي ماند، جز يک نفر که خبر آنها را گزارش دهد». [2] .

از نظر شيعه و سني ترديد نيست که ظهور آن حضرت از مکه ي معظمه خواهد بود، بحث از ناحيه ي حره در اطراف مدينه در اين حديث شايد به اين معني باشد که چون آن حضرت به ناحيه ي حره برسد سپاه سفياني به سوي آن حضرت گسيل مي شود.

279- «العجب ان ناسا من امتي يومون بالبيت برجل من قريش،



[ صفحه 296]



قد لجأ بالبيت. حتي اذا کانوا بالبيداء خسف بهم».

فقلنا: يا رسول الله! ان الطريق قد يجمع الناس. قال:

- «نعم. فيهم المستبصر و المجبور و ابن السبيل، يهلکون مهلکا واحدا و يصد رون مصادر شتي. يبعثهم الله علي نياتهم».

- «جاي شگفت که گروهي از امت من به دنبال مردي از قريش که به بيت خدا پناهنده شده به سوي بيت هجوم مي برند، چون به سرزمين بيدا برسند زمين آنها را در کام خود فرو مي برد».

راوي مي گويد: گفتيم اي رسول گرامي اسلام در اين راه ممکن است افراد مختلفي باشد. فرمود:

- «آري، در ميان آنها برخي آگاه، برخي مجبور و بر خي رهگذر هستند که همگي يک جا هلاک مي شوند ولي در روز قيامت هر کسي بر طبق نيت خود برانگيخته مي شود». [3] .


پاورقي

[1] حره، نام سرزميني در نزديکي مدينه است. (اعلام المنجد ص 232).

[2] کنز العمال، ج 14 ص 272 (حديث 38698).

[3] صحيح مسلم، ج 4 ص 2211 (حديث 2884).