تصوير کلي و اوضاع عمومي جهان در عصر دولت حضرت مهدي چگونه است
پاسخ: از احاديث استفاده مي شود که: وقتي مهدي موعود (ع) ظاهر شد و در
[ صفحه 225]
جنگ پيروز گشت، و بر شرق و غرب جهان تسلط و سيطره يافت، تمام زمين به وسيله يک حکومت جهاني اسلامي اداره مي شود. براي تمام بلاد و استانها، استانداران لايقي را با برنامه کار و دستورات لازم گسيل مي دارد. به واسطه کوشش و جديت آنان، تمام زمين آباد و معمور مي گردد.
خود حضرت مهدي (عج) هم از دور، تمام حوادث و جريانات کشورهاي زمين را زير نظر دارد و تمام نقاط زمين، برايش مانند کف دستي مي گردد. اصحاب و يارانش نيز از فاصله هاي دور، وي را مشاهده مي نمايند و با او تکلم مي کنند.
عدل و دادش تمام زمين را فرا مي گيرد، مردم با هم مهربان شده، و با صدق و صفا زندگي مي کنند. امنيت عمومي همه جا را فرا مي گيرد و کسي در صدد آزار ديگري نيست. وضع اقتصادي مردم بسيار خوب مي شود به طوري که مستحق زکات پيدا نمي شود. بارانهاي نافع پي در پي مي بارد. تمام زمين، سبز و خرم مي گردد. برکات و محصولات زمين زياد مي شود. اصلاحات لازم در امور کشاورزي به عمل مي آيد. توجه مردم به خدا زياد مي شود و گرد معاصي نمي گردند.
دين اسلام دين رسمي جهان شده بانگ توحيد از همه جا بلند مي گردد. در امور راه سازي برنامه هاي جالبي را به مرحله اجرا مي گذارند. راههاي اصلي را شصت ذراع قرار مي دهند. در امر راه سازي به قدري جديت مي نمايند که حتي مساجدي که سر راه ساخته شده خراب مي کنند. براي خيابانها پياده رو احداث مي نمايند. به پياده ها دستور مي دهند از پياده رو عبور کنند و به سواره ها امر مي کنند در وسط خيابان حرکت نمايند.
تمام پنجره هايي که به کوچه باز شده مسدود مي سازند. از ايجاد مستراح و ناودان در کوچه مانع مي شوند. حتي مساجد مشرف و عالي را خراب مي کنند. پيش آمادگي هاي ساختمانها را نيز خراب مي کنند. مناره ها و مقصوره ها را ويران مي سازند. در عصر مهدي (عج) عقول مردم کامل مي شود و سطح معلومات عمومي بالا مي رود، به طوري که زنها در خانه خويش از عهده قضاوت بر مي آيند.
[ صفحه 226]
حضرت صادق (ع) فرمود: «علم و دانش به بيست و هفت قسمت تقسيم شده، اما تا کنون بيش از دو قسمت آن در دسترس بشر قرار نگرفته است. وقتي قائم ما قيام کند، بيست و پنج قسمت ديگر را آشکار مي کند و در بين بشر پخش مي نمايد.» [1] .
ايمان مردم کامل مي گردد و کينه از دلشان بيرون مي رود. [2] .
پاورقي
[1] بحار الانوار، علامه مجلسي، ج 52، ص 336.
[2] دادگستر جهان، ابراهيم اميني، ص 319.