بازگشت

منظور از دين و قرآن جديدي که امام زمان مي آورد چيست؟


پاسخ: اديان آسماني در حقيقت مانند آب زلال و شفافي هستند که از آسمان نازل مي گردند که در آغاز، مانند صفا و پاکي باران و روشنايي آفتاب هستند، ولي با تماس افکار منحط جاهلان و دستهاي آلوده مغرضان و آميختگي باعادات و خرافات، گاهي چنان تحريف مي شوند که جاذبه خود را از دست مي دهند. يکي از رسالتهاي امام زمان (عج) پيراستن اسلام از اين آلودگي ها و خرافات و پيرايه ها، و به تعبير ديگر، نوسازي بناي کاخ شکوهمند اسلام است. از اين رو، در پاره اي از روايات از اين نوسازي تعبير به «دين جديد» شده است.

امام صادق (ع) مي فرمايد: «هنگامي که قائم خروج کند، امر جديد و کتاب جديد و روش جديد و داوري جديدي با خود مي آورد.» [1] .



[ صفحه 215]



يعني در آن زمان، اسلام را آنچنان از لابلاي انبوه خرافات و تحريف ها و تفاسير نادرست بيرون مي آورد، که گويي بنايي کاملا نو و جديد ساخته است.

اما راجع به قرآن جديد، دو گونه مي توان توضيح داد: يکي اينکه، قرآن جديد، همان قرآني است که امير المؤمنين (ع) به همان صورت و ترتيب، که در سال 23 سال بر پيامبر اکرم (ص) نازل شده، جمع آوري کرده است.

چنانکه امام باقر (ع) فرموده است: «هنگامي که قائم آل محمد (ص) قيام کند، خيمه هايي نصب مي کند براي کساني که قرآن را همانطور که نازل شده به مردم تعليم دهند، اين مشکلترين کارهاست. زيرا آن قرآن به عکس قرآن فعلي جمع آوري شده است.» [2] .

توضيح دوم اين است که، قرآن اصيل فراموش شده را چنان از زواياي تحريفات معنوي و تفسيرهاي نادرست بيرون مي کشد که مي توان نام کتاب جديد بر آن گذاشت. زيرا در غير اين صورت، لازم مي آيد که يک کتاب آسماني جديد بر او نازل شود، که اين امر شدني نيست، باري اينکه در روايات آن حضرت به عنوان يک داعي و حافظ قرآن کريم معرفي شده است، پيامبر اکرم (ص) مي فرمايد: «قائم از فرزندان من است...، مردم را به پيروي من و آيين من وامي دارد، و آنها را به کتاب پروردگام دعوت مي نمايد.» [3] .


پاورقي

[1] «اذا خرج القائم يقوم بامر جديد، و کتاب جديد، و سنه جديد، و قضاء جديد». (اثبات الهداه، شيخ حر عاملي، ج 7، ص 83).

[2] مهدي موعود، ترجمه و نگارش علي دواني، ص 1121.

[3] اثبات الهداه، شيخ حر عاملي، ج 7، ص 89.