بازگشت

منظور رواياتي که ظلم و ستم را در آخرالزمان فراگيرد ياد کرده


پاسخ: چنانکه بارها ذکر شد، رسول گرامي اسلام (ص) در خصوص آخر الزمان فرمود: «مهدي از فرزندان من است... براي او غيبت و حيرتي است که در آن مردمان بسياري گمراه مي شوند، آنگاه همانند «شهاب ثاقب» مي آيد، و زمين را پر از عدل و داد خواهد کرد همچنان که پر از ظلم و ستم شده بود.» [1] .

با کمي دقت در اين روايت شريف، معلوم مي گردد که مراد، فراگيري ظلم و ستم است نه بي ديني و کفر الحاد، يعني چنان نيست که در هيچ جا، اهل اعتقاد و دين يافت نشوند، و کسي کلمه اي از حق و اعتقاد و ديانت و احکام را بر زبان نياورد، بلکه مردم معتقد يافت مي شوند، و سخن از حق و ايمان گفته مي شود، حتي توده هايي چند، مؤمن به مهدي و پدران مهدي اند، و منتظر ظهور اويند.

در احاديث رسيده است که: «مسلمانان، در آخر الزمان، به وسيله مهدي از فتنه ها و آشوبها خلاصي مي يابند، چنانکه در آغاز اسلام، به وسيله پيامبر (ص)، از شرک و گمراهي خلاصي يافتند.» [2] .

اين بيانها و نيز احاديث بسيار ديگر، دلالت دارد که دين و متدينين، در عصر ظهور - در جاهايي - هستند. آنچه نيست عدالت و مساوات، در کمال عقلي، و روابط انساني است، در سطح جهان، و مهدي اينها را تامين مي کند، و دين را به بسياري از مناطق ديگر جهان، به کمک مؤمنان مي رساند.



[ صفحه 192]



آنچه مشخصه دوران قبل از ظهور است، شيوع ظلم و ستم و عدوان و بيداد است، و اگر درست بنگريم، هم اکنون جهان چنين است، و از ظلم و ستم آکنده است.

با توجه به اين واقعيت، مي توان، مترقب پديدار گشتن حوادث بزرگ، و طلايع طلوع دولت حقه بود، و با توجه به همين واقعيات، بايد به آماده سازي جوانان شيعه، و ديگر معتقدان به حق، براي ياري مهدي (ع) دل بست، و به آن توجه عميق کرد. جريان آمادگي، ديگر نبايد در جامعه ما فراموش شود، بلکه بايد زنده و فعال بماند، و به ديگر جامعه هاي اسلامي و... سرايت داده شود. [3] .



[ صفحه 195]




پاورقي

[1] کمال الدين و تمام النعمه، شيخ صدوق، ص 287.

[2] بحار الانوار، علامه مجلسي، ج 51، ص 93.

[3] خورشيد مغرب، محمد رضا حکيمي، ص 322.