مقدمه
بسم الله الرحمن الرحيم
قال رسول الله صلي الله عليه و آله: المهدي طاووس اهل الجنة، عليه جلابيب النور.
رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: مهدي عليه السلام طاووس بهشتيان است که هاله اي از نور او را احاطه کرده است. [1] .
گذشته ي از اخبار و روايات فراواني که از ناحيه ي رسول مکرم اسلام صلي الله عليه و آله و حضرات ائمه معصومين عليهم السلام پيرامون حضرت حجة بن الحسن عليه السلام در منابع روايي (شيعه و سني) وجود دارد و مسئله مهدويت و نشانه ها و علائم ظهور و ويژگي هاي مهدي موعود عليه السلام و وضعيت زمان ظهور آن حضرت را توضيح مي دهند. تعدادي از آيات کريمه ي قرآن هم با تأويل و تفسير ائمه ي معصومين عليهماالسلام بر اين حقيقت دلالت دارد و براي بشريت آينده اي درخشان و سرشار از سعادت و خوشبختي را پيش بيني مي نمايد و قاطعانه بر اين مسئله تکيه دارد که اگرچه اکنون جامعه بشري بر محور استکبار و استضعاف و خودخواهي قدرتمندان و ثروتمندان زورگو قرار گرفته اما دوامي ندارد و اساس و پايه ي آن متزلزل است و فرو خواهد ريخت و سرانجام بشريت از آينده اي درخشان برخواردار خواهد گرديد و زمام امور به دست کسي خواهد افتاد که دست قدرتهاي زورگو و مستکبران خودخواه را از سر جامعه ي انساني کوتاه و حکومتي بر پايه عدل و قسط در جهان برقرار مي سازد و نظام جامعه را اصلاح و ظلم و ستم را از ميان برمي دارد.
[ صفحه 6]
البته از مجموعه ي آياتي که در اين زمينه در قرآن کريم آمده است چنين استفاده مي شود که ظهور چنين مصلحي که حکومت عدل الهي را در جهان تأسيس و خود مجري قوانين آن مي باشد نياز به آمادگي و زمان مساعد دارد تا افکار مردم جهان و روح اجتماعي آنان آماده و مهياي پذيرش چنين حکومتي باشد.
و البته نجات مردم ستمديده و رنج کشيده از يوغ استعمار و سلطه ي جباران و قدرتمندان چپاولگر نيازمند شرايطي است و تأييدات الهي و امدادهاي غيبي هم از دريچه ي همين گونه عوامل و شرايط صورت مي گيرد.
قرآن کريم در زمينه ي ظهور و قيام حضرت مهدي موعود عليه السلام مانند بسياري از زمينه هاي ديگر (بدون اينکه به جزئيات بپردازد) به صورت کلي و اصولي بحث نموده. يعني از تشکيل حکومت عدل جهاني و پيروزي نهايي صالحان در روي زمين سخن گفته است.
اين گونه آيات را که بيش از صد آيه مي باشد. مفسران عاليقدر اسلامي به استناد روايات و اخبار معصومين عليهم السلام مربوط به مهدي موعود عليه السلام و ظهور و قيام او دانسته اند.
در نوشتاري که پيش رو داريد. هفتاد و پنج آيه از قرآن کريم مورد بحث واقع گشته و ارتباط اين آيات با موضوع مهدويت از زبان حضرات ائمه معصومين عليهم السلام توضيح داده شده است.
اميد است مورد قبول ساحت مقدس حجة بن الحسن عليه السلام واقع و عنايات خاصه و ادعيه زاکيه ي آن حضرت شامل حالم گردد.
قم - محمد جواد مولوي نيا
جمادي الاول 1422 هجري قمري
شهريور 1380 هجري شمسي
[ صفحه 7]
پاورقي
[1] منتخب الاثر، ص 147. کشف الغمه، ج 3، ص 259.