بازگشت

روايات


1- امام باقر عليه السلام فرمود: «عصاي موسي از آن آدم بود، بعد به شعيب رسيد و



[ صفحه 164]



سپس به دست موسي بن عمران افتاد، هم اکنون نزد ماست، چندي قبل آن را ديدم، مثل وقتي که از درخت کنده شده بود تر و تازه است، اگر از آن سوالي بشود جواب مي دهد، آماده ي استفاده ي قائم ماست، با آن همان کاري را خواهد کرد که موسي بن عمران انجام مي داد...» [1] .

2- ابو سعيد خراساني از امام صادق عليه السلام نقل مي کند: امام باقر عليه السلام فرمود: «هنگامي که قائم، در مکه قيام کند و قصد رفتن به کوفه را داشته باشد، منادي آن حضرت ندا مي دهد که: «اي مردم! کسي با خود، غذا و نوشيدني نياورد» و سنگ حضرت موسي، که بار شتري است، همراه اوست، به هر جا مي رسند، چشمه اي از وسط آن مي جوشد، که هر گرسنه اي از آن بخورد سير مي شود و هر تشنه اي را سيراب مي نمايد، توشه ي آنها همين است تا اينکه از طرف کوفه وارد نجف شوند.» [2] .

3- امام باقر از پدران بزرگوارش از علي عليه السلام نقل مي کند: «پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «مهدي از نسل من است، او غيبت و گمگشتگي دارد که مردم، در آن دوره، به گمراهي مي افتند، ذخيره و گنجينه ي پيامبران را با خود دارد، زمين را همان طور که از ستم و بيداد پر شده است از عدل و داد سرشار خواهد نمود.» [3] .

4- مفضل بن عمر از امام صادق عليه السلام، در روايت پيراهن يوسف، نقل مي کند: عرض کردم: «پيراهن يوسف به چه کسي رسيد؟» فرمود: «به اهلش، و وقتي قائم ما خروج کند، پيراهن پيش اوست.» سپس فرمود: «هر پيامبري، علم يا هر چيز ديگري به ارث گذاشته باشد به حضرت محمد صلي الله عليه و آله و سلم رسيده است.» [4] .

5- عبدالله بن سنان مي گويد: از امام صاقد عليه السلام شنيدم که فرمود: «عصاي موسي



[ صفحه 165]



از چوب آس درخت بهشتي بود که وقتي به سمت مدين رفت جبرئيل برايش آورد، و آن عصا و تابوت آدم در درياچه طبرستان است، نه مي پوسند و نه تغيير حالت پيدا مي کنند تا اينکه وقتي قائم قيام کند، آنها را بيرون آورد.» [5] .

6- زياد بن منذر مي گويد: امام باقر عليه السلام به من فرمود: «وقتي قائم عليه السلام ظهور کند، بيرق رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم، انگشتر سليمان، و سنگ و عصاي موسي را به همراه خود آشکار مي سازد.» [6] .

7- امام باقر عليه السلام فرمود: «امام قائم عليه السلام اول از انطاکيه شروع مي کند، تورات، عصاي موسي و انگشتر سليمان را از غاري در آنجا بيرون مي آورد...» [7] .

8- ابو بصير مي گويد: امام صادق عليه السلام فرمود: «قائم از مکه خروج نخواهد کرد تا اينکه حلقه اي گرداگردش را فرا گيرد» عرض کردم: تعداد حلقه چند نفر است؟ فرمود: «ده هزار نفر، جبرئيل را از سمت راست و ميکائيل از سمت چپ، آن گاه امام عليه السلام پرچم غلبه و پيروزي را به اهتزاز در آورده با آن به راه مي افتد، در شرق و غرب عالم، همه آن را لعنت مي کنند، در حالي که آن، همان پرچم پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم است که جبرئيل در روز جنگ بدر، آن را فرود آورد.» تا اينکه امام عليه السلام فرمود: «پيراهني که رسول الله در روز جنگ احد به تن داشت، عمامه و زره بلند آن حضرت به تن قائم عليه السلام است و ذوالفقار، شمشير رسول الله، در دست اوست.» [8] .

9- علي بن حسين مسعودي در کتاب اثبات الوصيه نقل مي کند: «در سال دويست و پنجاه و نه، امام عسکري عليه السلام به مادرش فرمود که حج به جا بياورد و آنچه را در سال دويست و شصت واقع مي شود به او خبر داد، و صاحب الامر عليه السلام را خواست، به او وصيت فرمود، اسم اعظم و ديگر مواريث و سلاح را به او تحويل



[ صفحه 166]



داد، آن گاه، مادر امام عسکري عليه السلام همراه صاحب الامر عليه السلام به سمت مکه رفتند.» [9] .


پاورقي

[1] اثبات الهداه، ج 3، ص 439، روايت 2.

[2] اثبات الهداه، ج 3، ص 440، روايت 3.

[3] اثبات الهداه، ج 3، ص 461، روايت 105.

[4] اثبات الهداه، ج 3، ص 494، روايت 251.

[5] اثبات الهداه، ج 3، ص 540، روايت 508.

[6] اثبات الهداه، ج 3، ص 541، روايت 509.

[7] اثبات الهداه، ج 3، ص 584، روايت 786.

[8] اثبات الهداه، ج 3، ص 545، روايت 533.

[9] اثبات الهداه، ج 3، ص 579، روايت 750.