بازگشت

روايات


1- عبدالاعلي مولي آل سام مي گويد: همراه با امام صادق از شهر خارج شده به منطقه روحاء رسيديم، امام عليه السلام در حالي که از کوه بالا مي رفت نگاهي به آن اندخت و به من فرمود: «اين کوه را مي بيني، اين کوه رضوي از کوههاي فارس است، چون ما را دوست داشته، خداوند آن را به نزديک ما منتقل کرده است، هر درخت و هر نعمتي در آن موجود است، محل امني است براي کساني که بيمناکند. بدان که صاحب الامر در اين کوه دو غيبت دارد، يکي کوتاه و ديگري طولاني.» [1] .

2- سلام بن ابي حمزه از امام باقر عليه السلام نقل مي کند که فرمود: «صاحب الامر خانه اي دارد که «حمد» نام دارد، از روزي که به دنيا آمده چراغي در آن روشن است تا هنگامي که با شمشير قيام کند.» [2] .

3- عبدالاعلي حلبي مي گويد: امام باقر عليه السلام فرمود: «صاحب الامر در يکي از اين درها غيبتي خواهد داشت.»سپس با دستش به بخشي از ذي طوي اشاره کرد... [3] .

4- در دعاي ندبه آمده است: «اي کاش مي دانستم قصد اقامت در کجا داري؟ کدام زمين وجود نازنينت را بر خود حمل مي کند و قدم بر کدام خاک مي نهي؟ آيا در رضوي هستي يا در جاي ديگر؟ آيا در ذي طوي هستي؟» [4] .

5- صالح بن اسود مي گويد: امام صادق عليه السلام در حالي که نام مسجد سهله را



[ صفحه 122]



مي برد فرمود: «آن خانه ي صاحب ماست وقتي اهل بيتش را به همراه دارد.» [5] .

6- ابوبصير از امام صادق عليه السلام نقل مي کند که فرمود: «گويا مي بينم که قائم ما با خانواده اش در مسجد سهله اقامت گزيده است. ابو بصير مي گويد گفتم منزلش آنجاست؟ فرمود: آري. گفتم: فدايت شوم. قائم عليه السلام هميشه در آن مسجد است؟ فرمود: آري...» [6] .

7- عبدالوهاب بن ابي الفوارس مي گويد: اقامتگاه صاحب الامر عليه السلام خانه هايي بزرگ و چرمي است که يک سوار کار با نيزه در آن داخل مي شود. منطقه اي که آن حضرت در آن ساکن است آب و چراگاه دارد و هر گاه او از آنجا کوچ مي کند آثار چرانيدن (حيوانات) در آن پيداست. [7] .


پاورقي

[1] اثبات الهداه، ج 3، ص 500، روايت 282.

[2] اثبات الهداه، ج 3، ص 527، روايت 436.

[3] اثبات الهداه، ج 3، ص 550، روايت 559.

[4] اقبال الاعمال، ص 298.

[5] اثبات الهداه، ج 3، ص 453، روايت 72.

[6] اثبات الهداه، ج 3، ص 583، روايت 776.

[7] اثبات الهداه، ج 3، ص 578، روايت 748.