بازگشت

خراب شدن بصره


ذکر خرابي بصره در اخبار مکرر شده و در بعضي از روايات خرابي شهر اشعري را از علامات شمرده، آن هم همان بصره است که به تاسيس ابوموسي اشعري بنا شد.

ولي آنچه استفاده مي شود آن است که خرابي بصره به دفعات متعدد اتفاق افتد و خرابي او به انواعي است: يکي به سبب جنگ و تهاجم سپاهها و اين بسيار اتفاق افتاده و بعد هم خواهد شد. و ديگر به سبب غرق يا خسف.

اما خسف پس آن از علامات سال قبل از ظهور است و ذکر آن خواهد شد.

و اما غرق پس از اخبار معلوم مي شود که دو مرتبه غرق خواهد شد: يکي قبل از ظهور، و يکي بعد از ظهور، اما بعد از ظهور را در حوادث سال ظهور ذکر خواهيم کرد، و اما قبل از ظهور که جزء علامات است.

پس در سفينة البحار از علي بن ميثم شارح نهج البلاغه نقل کرده که فرموده: بر حسب نقلي که براي ما شده آن است که در زمان قادر بالله و قائم بالله عباسي، چنان غرق شد که مصداق فرموده ي امير المومنين گرديد و صدق فرمايشش که فرمود: چنان غرق شود که نماند جز مسجد او مانند، سينه ي کشتي ظاهر شد و به جز مسجد او باقي نماند و همه ي خانه ها خراب گرديد. [1] .



[ صفحه 183]




پاورقي

[1] معجم احاديث الامام المهدي عليه السلام: 82:5 ح 1504، سفينة البحار: 318:1، شرح ابن ابي الحديد: 53:4، مختصر بصائر الدرجات، ص 201، نهج البلاغه صبحي صالح: ص 39 کلام 14، التشريف المنن: ص 253 ب 40 ح 371، بحار: 246:32 ب 4 ح 194.