بازگشت

حضرت امام محمد جواد


آن حضرت نيز به وجود مصلح کل، حضرت صاحب العصر - عليه السلام - بشارت داده و ظهور او را حتمي دانسته است:

الف - مرد ثقه و پاک «حضرت عبدالعظيم الحسني» مي گويد: بر آقايم



[ صفحه 228]



محمد بن علي - عليهماالسلام - داخل شدم و مي خواستم از آن حضرت پيرامون قائم بپرسم که آيا او مهدي است يا غير او؟ ديدم که آن حضرت ابتدا به سخن کرد و به من فرمود:

«اي ابوالقاسم! به درستي که قائم از ما، همان مهدي است که در زمان غيبتش بايد انتظارش را کشيد و وقتي که ظهور کرد، بايد اطاعتش نمود و او سومين فرزند من است. سوگند به خدايي که محمد - صلي الله عليه و آله و سلم - را مبعوث کرد و امامت را به ما اختصاص داد، اگر از دنيا فقط يک روز هم مانده باشد، خداوند متعال همان روز را طولاني مي کند تا آنکه آن حضرت ظهور کند و زمين را از عدل و قسط پر کند، همچنانکه امر کليم خود موسي را اصلاح کرد آن وقتي که رفت تا قبسي از آتش بياورد، پس برگشت در حالي که پيغمبر و فرستاده ي خدا شده بود، سپس فرمود: افضل اعمال شيعيان ما انتظار فرج است». [1] .

امام جواد - عليه السلام - در اين حديث شريف، شيعيان و راويان حديث خود را بر امام منتظر - عليه السلام - دلالت کرده و فرموده که خروج آن حضرت از امور حتمي است و لا جرم در دنيا تحقق خواهد يافت.

ب - «صقر بن ابو دلف» مي گويد: از حضرت اباجعفر محمد بن علي - عليه السلام - شنيدم که مي فرمود:«امام بعد از من، پسرم علي است که امر او امر من و قول او قول من و طاعت او طاعت من است». سپس ساکت شد. من به ايشان گفتم اي فرزند رسول خدا! امام بعد از علي کيست؟



[ صفحه 229]



فرمود: «پسرش حسن است».

گفتم: بعد از امام حسن عسگري - عليه السلام - چه کسي امام است؟

حضرت جواد - عليه السلام - گريه شديدي کرد و سپس فرمود: «پسر امام حسن، قائم به حق و منتظر مي باشد».

به آن حضرت گفتم: چرا نامش «قائم» گذاشته شده است؟

فرمود: «براي آنکه قيام آن حضرت بعد از خاموش شدن ياد او و بعد از ارتداد بيشتر کساني که به امامت او قايل بوده اند، مي باشد».

به آن حضرت گفتم: چرا «منتظر» ناميده شده است؟

فرمود:«او غيبتي دارد که بسيار طولاني مي شود و مخلصين انتظارش را مي کشند و شکاکان به ترديد مي افتند و منکرين آن را به استهزا مي گيرنند و تعيين کنندگان وقت ظهور، به دروغ متوسل مي شوند و اهل باطل به هلاکت مي افتند و مسلمانان و اهل تسليم در آن نجات مي يابند». [2] .


پاورقي

[1] کفاية الاثر. کمال الدين و اتمام النعمه.

[2] کفاية الاثر. کمال الدين. اعلام الوري.