بازگشت

حضرت امام حسين


روايات زيادي از حضرت سيدالشهدا - عليه السلام - راجع به ظهور امام منتظر - عليه السلام - نقل شده است که به برخي از آنها اشاره مي کنيم:

الف - امام حسين - عليه السلام - فرمود:«نهمين فرزند من سنتي از حضرت يوسف و سنتي از حضرت موسي - عليهماالسلام - دارد و او قائم ما اهل بيت پيغمبر است که خداوند، يکشبه کار او را به اصلاح درمي آورد». [1] .

از اين جهت که ولادت او به جهت خوف از حاکمان ستمکار، مخفي بوده است: شبيه حضرت موسي - عليه السلام - است که ولادت او به خاطر فرعون زمانش، پنهان نگهداشته شده است. و از اين جهت بين او و مردم، حجاب است و آن حضرت از ديد مردم پنهان مي باشد، شبيه حضرت يوسف- عليه السلام- است که مدتها در زندان و به دور از ديد مردم قرار گرفته بود.

ب - حضرت امام حسين - عليه السلام - فرمود:«قائم اين امت، نهمين فرزند من است و او صاحب غيبت است».



[ صفحه 219]



ج - حضرت امام حسين - عليه السلام - فرمود:«دوازده امير از ماست که اول آنان حضرت اميرالمومنين علي بن ابي طالب - عليه السلام - و آخرين آنان، نهمين فرزند من است که به حق، قيام مي کند و زمين را از مردگي نجات داده و حيات مي دهد و دين حق را حاکم مي کند گرچه مشرکان خوششان نيايد. البته او داراي غيبتي است که گروهي درباره ي آن حضرت به شک مي افتند و گروهي ديگر بر او ثابت قدم مي مانند و مورد اذيت قرار مي گيرند و به آنان گفته مي شود: اين وعده شما چه موقع است اگر راست مي گوييد؟ و البته صابرين و دوستداران آن حضرت، بر اين اذيت و تکذيب، تحمل مي کنند و اجر و پاداش آنان مانند اجر مجاهديني است که در رکاب حضرت رسول اکرم - صلي الله عليه و آله و سلم - شمشير زده باشند». [2] .

از اين حديث معلوم مي شود که مردم به وسيله ي غيبت حضرت امام منتظر - عليه السلام - امتحان و آزمايش مي شوند. کساني که خداوند متعال بر آنان عنايت کرده و ايمان را در قلبشان رسوخ داده است، برآن حضرت باقي مي مانند و اينان همانند مجاهدين صدر اسلام اند که در رکاب آن حضرت، جهاد کرده باشند.

د- امام حسين -عليه السلام - فرمود:«صاحب اين امر يعني مهدي، داراي دو غيبت است؛ يکي از آنها به حدي طول مي کشد که بعضي از مردم مي گويند آن حضرت فوت کرده است. و بعضي مي روند که جاي او را پيدا کنند اما پيدا نمي کنند و فقط خداي حکيم است که بر او ولايت و از او اطلاع دارد». [3] .



[ صفحه 220]




پاورقي

[1] کمال الدين، الاحتجاج.

[2] کفايه الاثر.

[3] البرهان في علامات مهدي آخر الزمان.