نمونه هايي از روايات
1- امام صادق عليه السلام فرمود:
«أول من تنشق الأرض عنه و يرجع الي الدنيا: الحسين بن علي عليهم السلام.» [1] .
يعني: نخستين کسي که با شکافته شدن زمين پس از قيام حضرت مهدي عليه السلام به دنيا بازمي گردد، حضرت حسين عليه السلام است.
2- و فرمود: «نخستين کسي که در جريان رجعت به دنيا بازمي گردد حضرت حسين عليه السلام است، او در دنيا روزگاري طولاني زندگي مي کند....» [2] .
3- از آن حضرت سؤال شد که:
«أحق هي؟»
فقال: «نعم!»
فسئل: «من أول من يخرج؟»
قال عليه السلام: «... الحسين عليه السلام... يخرج علي أثر القائم.» [3] .
يعني: «آيا رجعت واقعيت دارد؟»
فرمود: «آري!»
پرسيدند: «چه کسي نخستين رجعت کننده، به خواست خدا خواهد بود؟»
فرمد: «حسين عليه السلام پس از ظهور قائم رجعت مي کند.»
4- و فرمود:
«... و يقبل الحسين عليه السلام فيدفع اليه القائم عليه السلام الخاتم، فيکون الحسين هو الذي يلي غسله و کفنه و حنوطه و يواريه في حفرته.» [4] .
[ صفحه 809]
يعني: حسين عليه السلام به اراده حکيمانه ي خدا به دنيا بازمي گردد و حضرت مهدي عليه السلام خاتم سليمان را به همراه زمام امور جامعه به او مي سپارد. و او کسي است که قائم را پس از يک زندگي طولاني و شکوهبار و پربرکت که از دنيا مي رود، غسل مي دهد و به خاک مي سپارد.
5- و نيز در تأويل آيه شريفه ي قرآن: «ثم رددنا لکم الکرة عليهم.» [5] مي فرمايد:
«... خروج الحسين في سبعين من أصحابه، عليهم البيض لمذهبة... يؤدون الي الناس: ان هذا الحسين قد خرج في اصحابه، حتي لا يشک المؤمنون فيه... و الحجة القائم بين أظهرهم، فاذا استقرت المعرفة في قلوب المؤمنين أنه الحسين، جاء الحجة المت، فيکون الذي يغسله و يکفنه و يحنطه و يلحده في حفرته: الحسين بن علي و لا يلي أمر الوصي الا الوصي.» [6] .
يعني: حسين عليه السلام با حدود هفتاد نفر از ياران خويش به خواست خدا به دنيا باز مي گردند. بر اندامشان لباسهاي درخشنده و آراسته و پرارزشي است و به مردم ندا داده مي شود که: «هان اي مردم! اين حسين عليه السلام است که به دنيا بازگشته است تا مؤمنان در مورد وجود گرانمايه اش در دنيا به خود ترديد راه ندهند....
و در همانحال حضرت مهدي عليه السلام نيز در ميان ياران حسين و مردم است. آنگاه هنگامي که عرفان و ايمان مردم نسبت به رجعت حضرت حسين عليه السلام استوار گرديد، پايان زندگي امام مهدي عليه السلام فرا مي رسد. و حسين عليه السلام امور مربوط به غسل و نماز و به خاکسپاري پيکر پاکش را به عهده مي گيرد. چرا که پيکر مطهر امام معصوم عليه السلام را، تنها همانند او بايد غسل و کفن کند و بر پيکر او نماز بگذارد و او را به خاک سپارد.
اين بود پرتويي از روايات رسيده در اين مورد.
[ صفحه 810]
پاورقي
[1] بحارالانوار، ج 53، ص 39 و مختصر بصائرالدرجات، 24.
[2] بحارالانوار، ج 53، ص 63، ح 54 و مختصر بصائرالدرجات، ص 18.
[3] بحارالانوار، ج 53، ص 39.
[4] بحارالانوار، ج 53، ص 103 و مختصر بصائرالدرجات، ص 48.
[5] سوره اسراء، آيه 6.
[6] تفسير برهان، ج 2، ص 406، ح 1 و کافي، ج 8، ص 206، ح 250 و بحارالانوار، ج 51، ص 56.