بازگشت

ظهور او چگونه و از کجا خواهد بود؟


چگونه؟:

بنظر نگارنده اين بحث بسيار حساس و در اوج اهميت است چرا که در اينجا سخن از چگونگي ظهور آن خورشيد جهان افروز، از پس ابرهاي تيره ي غيبت است که که اينکه فراتر از هزار سال از آغاز آن مي گذرد.

همانگونه که سخن از چگونگي سرآغاز نهضت بزرگ اصلاحي براي نجات بشريت است که پرشکوه ترين آرمانها و اهداف را تحقق بخشيده و والاترين ره آورد و گرانبارترين ميوه ها و ثمرات را به انسانيت ارزاني خواهد داشت. و نيز سخن از بزگترين و اساسي ترين حرکت اصلاحي و بهسازي بر روي اين سياره ي خاکي و سرآغاز شکوهبارترين دگرگوني در حيات انسان و گسترده ترين و ژرفترين تغيير در جلوه هاي زندگي است.

از کجا؟:

اين حرکت بزرگ اصلاحي چگونه آغاز مي شود؟

و آن گرامي مرد عصرها و نسلها، امام مهدي عليه السلام حرکت رهايي بخش جهاني خود را از کجا آغاز مي کند؟

روشن است که عقلها و انديشه هاي محدود و نارساي ما، نمي تواند در مورد اين موضوع والا و بلندمرتبه که از آينده ي شکوهمند جامعه و تاريخ، پيام دارد، پيشگويي



[ صفحه 584]



کند و از آن روزگار و نجات و نيکبختي خبر دهد، چرا که اين پيشگوييها و اخبار از آينده که بجاي کشف درست از نادرست، واقعيت از پندار باطل و راست از دروغ، بيشتر با خطا و اشتباه و دروغ و نادرستي آميخته است، چه ارزشي مي تواند در روشن ساختن موضوع، داشته باشد؟

به علاوه، رواياتي که از پيامبر و امامان راستين عليهم السلام در اين موضوع حساس و سرنوشت ساز رسيده است، ما را از هر گونه پيشگويي و پيش داوري بي نياز مي سازد، زيرا اين رويات، ظهور امام مهدي عليه السلام و قيام پرشکوه او را آنگونه که هست به وصف مي کشد و هيچ ترديدي نيست که آن گرامي، راه خويش را، از آغاز تا پايان همه ي مراحل را بر اساس همان برنامه آسماني و الهي -که تضمينگر پيروزي همه جانبه و کامل حرکت بزرگ اصلاحي و عادلانه و نجاتبخش او است و آن قيام شکوهبار را از هر آفت و انحراف و شکست و ارتجاعي، براستي حفظ مي کند- پي خواهد گرفت.

اين نکته نيز نبايد فراموش شود که ظهور و طلوع آن خورشيد جهان افروز، يک واقعيت است و قيام و نهضت و حرکت دگرگونساز اصلاحيش واقعيتي ديگر و اين دو با هم فرق دارند و از نظر زماني و مکاني دو واقعيتند.

هنگامي که در مورد دو بحث فوق به مجموعه هاي حديثي مراجعه مي کنيم با ناهماهنگي در برخي واژه ها، اختلاف در نامها، حذف در آغاز يا وسط يا آخر برخي روايات و از همه بدتر با اغلاط و اشتباهات چاپي بسياري روبرو مي گرديم که متأسفانه برخي روايات را از نظر لفظ و معنا متزلزل مي کند و محقق را در دريافت درست بحث، با مشکل روبرو مي سازد، به همين جهت ما در اين بحث ناگزير، فشرده ي برخي روايات و مفهوم برخي ديگر را به گونه اي که خود دريافت کرده ايم مي آوريم تا بحث از هماهنگي و نظم بايسته اي برخوردار باشد.



[ صفحه 585]