بازگشت

مهدي از فرزندان حضرت علي است


در کتاب «ينابيع المودّه»، از ابن عبّاس روايت کرده است که رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) فرمود:

«إنّ عليّاً وصييّ، ومن ولده القائم المنتظر المهدي، الّذي يملأ الأرض قسطاً و عدلاً کما مُلئت جوراً وظلماً، والّذي بعثني بالحقّ بشيراً و نذيراً، إنّ الثابتين علي القول بإمامته في زمان غيبته لأعزّ من الکبريت الأحمر». [1] .

«علي (عليه السلام) وصي من است و از فرزندان اوست قائم منتظر، حضرت مهدي (عليه السلام) که زمين را پر از عدل و داد مي کند همان گونه که پر از ظلم و جور شده باشد؛ قسم به پروردگاري که به حقّ مرا بشارت دهنده و بيم دهنده مبعوث نمود! کساني که در زمان غيبت او بر امامت او ثابت قدم بمانند، از کبريت احمر، کيمياترند...»

باز در «ينابيع المودّه» از علي (عليه السلام) روايت کرده است که رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) فرمود:

«ياعليّ! أنت وصييّ، حربک حربي، وسلمک سلمي، وأنت الإمام وأبو الأئمّة الاحدي عشر الذين هم المطهّرون المعصومون، ومنهم المهديّ الذي يملأ الأرض قسطاً وعدلاً، فويل لمبغضيهم». [2] .

«اي علي! تو وصيّ مني؛ جنگ با تو، جنگ با من است؛ سازش با تو سازش با من است. تو امام و پدر يازده امام هستي که از هر پليدي پاک و پاکيزه، و از هر خطا و لغزشي مصون و محفوظ هستند. از جمله آنها مهدي (عليه السلام) است که روي زمين را از عدل و داد پر مي کند. پس واي بر دشمنان آنها!»

و در کتاب «بحار الانوار»، از عبداللّه بن عمرو بن عاص روايت کرده است که رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) فرمود:

«المهديّ هو رجل من ولد هذا ـ وأشار بيده إلي علي بن أبي طالب (عليه السلام) ـ به يمحق اللّه الکذب، ويذهب الزمان الکلبِ، (و) به يخرج ذلَّ الرقِّ من



[ صفحه 99]



أعناقکم». [3] .

«مهدي (قائم) (عليه السلام) مردي از فرزندان اين است ـ و با دست مبارک خود به علي (عليه السلام) اشاره فرمود ـ خداوند به وسيله او دروغ را محو مي کند و سختي روزگار را برطرف مي گرداند و طوق بندگي را از گردن هاي شما بيرون مي آورد».

همچنين در کتاب «بحار الانوار»، در حديثي آمده است که علي (عليه السلام) فرمود:

«... آگاه باشيد، به خدا سوگند که من و اين دو پسرم، حسن و حسين (عليهما السلام)، کشته مي شويم و خداوند در آخرالزمان و پايان روزگار، مردي از فرزندان مرا بر مي انگيزد که خون ما را مطالبه کرده، انتقام ما را بگيرد. او از ديده ها پنهان خواهد شد تا گمراهان شناخته شوند». [4] .


پاورقي

[1] ينابيع المودّه، ج 3، باب 87، ص 109 و در چاپ ديگر، ص 448.

[2] همان، ج 1، باب 16، ص 253 و منتخب الاثر، ص 56، ح 1.

[3] بحار الانوار، ج 51، ص 75، ح 29؛ غيبت شيخ طوسي، ص 114.

[4] بحار الانوار، ج 51، ص 112، ح 7، غيبت نعماني، ص 140، ح 1.