بازگشت

بشارت ظهور حضرت مهدي در کتاب بوئيل نبي


در کتاب بوئيل نبي که از پيامبران پيرو تورات است، بشارت ظهور حضرت مهدي (عليه السلام) و نزول حضرت عيسي (عليه السلام) و محاکمه اسرائيل در آن روز سرنوشت ساز، چنين آمده است:

«آن گاه جميع امّت ها را جمع کرده به وادي «يهوشافاظ» [1] فرود خواهم آورد و در آن جا با ايشان درباره قوم خود و ميراث خويش، اسرائيل را محاکمه خواهم نمود، زيرا که ايشان را در ميان امّت ها پراکنده ساخته و زمين مرا تقسيم نموده اند و بر قوم من قرعه انداخته و پسري در عوض فاحشه داده و دختري به شراب فروخته اند تا بنوشند». [2] .

و در جاي ديگر از همين کتاب چنين آمده است:

«اي همه اُمّتها! بشتابيد و بياييد و از هر طرف جمع شويد اي خداوند شجاعان! خود را به آنجا فرود آور. اُمّتها بر انگيخته شوند. به «وادي يهوشافاظ» بر آيند؛ زيرا که من در آنجا خواهم نشست تا بر همه اُمّتهايي که به اطراف آن هستند داوري نمايم». [3] .

و در همين زمينه در کتاب «عاموس نبي» آمده است که مي گويد:

«بنابر اين، اي اسرائيل! به اين طور با تو عمل خواهم نمود، و چون که به اين طور با تو عمل خواهم نمود پس اي اسرائيل! خويشتن را مهيّا ساز تا با خداي خود ملاقات نمايي». [4] .

اين فرازها ـ همچنان که ملاحظه مي شود ـ از نزول حضرت عيسي (عليه السلام) و داوري آن حضرت در «يوم الله ظهور» خبر مي دهند.

و در همين رابطه، در کتاب «هوشيع نبي» در مورد بازگشت حضرت عيسي (عليه السلام) خطاب به قوم يهود آمده است:

«و من براي افرايم [5] مثل شير و براي خاندان يهودا [6] مانند شير ژيان خواهم بود.



[ صفحه 328]



من خودم خواهم دريد و رفته خواهم ربود و رهاننده نخواهد بود.

من روانه شده به مکان خود خواهم برگشت تا ايشان به عصيان خود اعتراف نموده روي مرا بطلبند، در تنگي خود صبح زود مرا خواهند طلبيد». [7] .

نگارنده گويد: از آنجايي که در روايات اسلامي به صورت گسترده اي از نزول حضرت عيسي (عليه السلام) گفتگو شده است و برخي از آيات قرآني نيز بر اين معنا دلالت دارد و همه طوايف اسلامي اعتقاد قاطع دارند که حضرت عيسي (عليه السلام) به روي زمين باز مي گردد و پشت سر حضرت مهدي (عليه السلام) نماز مي گزارد و حضرتش را تأييد مي نمايد و در رديف يکي از معاونان آن حضرت قرار مي گيرد ما نيز به پيروي از قرآن و پيشوايان معصوم (عليهم السلام)، فرازهاي مزبور را از کتاب تورات نقل نموديم، و توضيح آنها نيز پس از نقل بشارات انجيل بر همگان روشن خواهد شد.


پاورقي

[1] وادي يهوشافاظ، نام صحرايي در نزديکي بيت المقدّس است که اکنون وادي «قدرون» ناميده مي شود. (لغت نامه دهخدا، حرف قاف، قدرون، ص 177).

[2] کتاب مقدّس، کتاب بوئيل نبي، ص 1327، باب 3، بندهاي 2 و 3.

[3] کتاب مقدّس، کتاب بوئيل نبي، ص 1328، باب 3، بندهاي 12 و 13.

[4] کتاب مقدّس، کتاب عاموس نبي، ص 1333، باب 4، بندهاي 12 و 13.

[5] افرايم: نام پسر دوم حضرت يوسف (عليه السلام) است.

[6] يهودا: نام پسر يعقوب و برادر بزرگ يوسف از مادر ديگر به نام ليا ـ لاياليا ـ است، که حضرت داود و ملوک بني اسرائيل و حضرت عيسي (عليه السلام) از نسل او مي باشند. (لغت نامه دهخدا، حرف ياء، يهودا).

[7] تورات، کتاب هوشع نبي، ص 1314، باب 5، بندهاي 14 و 15.