بازگشت

پيشگفتار


مطالعه سرگذشت جامعه هاي مختلف بشري و بررسي مکتب هاي فکري در طول تاريخ، نشان مي دهد که انسان ها همواره به يک سلسله مسائل بنيادي، اعتقاد راسخ داشته اند تا جايي که با گذشت قرن ها و ظهور مکتب هاي جديد فکري و پديدار شدن تحول هاي شگرف در علم و صنعت، اين گرايش ها تغيير نکرده و به اصالت خود باقي مانده است.

يکي از اين مسائل، اعتقاد به ظهور يک منجي و مصلح جهاني است. گرچه اعتقاد به ظهور اين منجي در آخرالزمان، در ميان پيروان اديان الهي، فروغ بيشتري دارد، ولي بشر همواره در انتظار اين مصلح به سر برده است و عقيده دارد که روزي، اين منجي خواهد آمد و به نابساماني ها و بي عدالتي ها خاتمه خواهد داد و انسان را بسر منزل مقصود و سعادت و کمال که خواسته ديرينه او بوده، خواهد رساند.

در اين کتاب، مؤلف محترم تلاش کرده تا عقيده به منجي و مصلح جهاني را، در اديان الهي و مکتب هاي مختلف فکري پي گيرد و ديدگاه هر کدام را ارائه دهدکه با اين بررسي، اصالت اعتقاد به ظهور منجي و انتظار او، ثابت مي شود.

ايشان با ارائه شواهد، ثابت مي کند که تمام اين ديدگاه ها به يک نفر اشاره دارند و او همان مهدي موعود اسلام است.

سپس به نويدهاي اسلام درباره ظهور آن حضرت مي پردازد و رواياتي را از طريق شيعه و اهل سنت مي آورد تا قطعيت اين اعتقاد را بنماياند. رواياتي را نيز براي شناخت نسب آن حضرت نقل مي کند. آراي جمعي از دانشمندان اهل سنت را درباره صحت روايات وارده درباره مهدي (عليه السلام)، و تواتر آنها مي آورد و شبهات برخي از اهل سنت را مطرح کرده، آن ها را پاسخ مي دهد.



[ صفحه 14]



سپس ديدگاه جمعي از اهل سنت را که تصريح کرده اند که آن حضرت، فرزند امام حسن عسکري (عليه السلام) است، ذکر مي کند.

اشاره اي نيز به ديدگاه تني چند از مستشرقين و نقد آنها و اعترافات برخي از آنها دارد. در بخشي از کتاب، مسأله انتظار را ريشه يابي کرده، آثار سازنده آن را در فرد واجتماع باز مي گويد. در قسمتي ديگر از کتاب، آياتي را که راجع به آن حضرت و ظهورش رسيده است، نقل مي کند.

بخش عظيمي از کتاب را به نقل نويدهاي ظهور منجي، در کتاب هاي مقدّس تورات و انجيل و کتاب هاي هندوها و زرتشتيان اختصاص مي دهد.

درباره دين آينده جهان با استمداد از آيات و روايات بحث مي کند و از زاويه هاي گوناگون به اين مسأله مي نگرد و ثابت مي کند که دين آينده جهان، اسلام است.

در بخشي نيز به بررسي وضع جهان پيش از ظهور و آثار منفي تمدن صنعتي مي پردازد و اعترافات تني چند از دانشمندان را که بر لزوم حکومت واحد جهاني تأکيد دارند، ذکر مي کند.

در آخرين بخش کتاب، به برخي از ويژگي هاي حضرت مهدي (عليه السلام) و ياران آن حضرت مي پردازد و به چند سؤال پاسخ مي دهد.

واحد تحقيقات مسجد مقدّس جمکران، ضمن قدرداني از زحمات محقق گرانقدر حجة الاسلام و المسلمين سيد اسد اللّه هاشمي شهيدي، افتخار دارد که تحقيق و تصحيح مصادر و ويرايش متن کتاب را انجام داده و آن را آماده چاپ و نشر نموده است.

بدان اميد که اين اثر مورد قبول قطب عالم امکان حضرت بقية اللّه الاعظم ارواحنا فداه قرار گيرد و در شناسايي آن حضرت نزد شيفتگان عدالت مؤثر افتد و الطاف آن جان جهان را شامل حالمان گرداند.

واحد تحقيقات مسجد مقدّس جمکران

بهار 1380



[ صفحه 17]