سيرت اصلاحي
مهدي عليه السلام ، فريادرسي است ، که خداوند او را بفرستد ، تا به فرياد مردم عالم برسد . در روزگار او ، همگان ، به رفاه و آسايش و وفور نعمتي بيمانند دست يابند ، حتي چهارپايان فراوان گردند ، و يا ديگر جانواران ، خوش و آسوده باشند . زمين گياهان بسيار روياند . آب نهرها فراوان شود . گنجها و دفينه هاي زمين و ديگر معادن استخراج گردد . [1] در زمان مهدي ، آتش فتنه ها و آشوبها بيفسرد ، رسم ستم و شبيخون و غارتگري برافتد ، و جنگها از ميان برود . [2] .
مهدي عليه السلام ، مردم جهان را ، از آشوبي بزرگ و همه گير و سردرگم نجات بخشد . [3] .
در جهان ، جاي ويراني نماند ، مگر آن که مهدي عليه السلام آنجا را آباد سازد . [4] .
ياران قائم به سراسر جهان پانهند ، و همه جا قدرت را در دست گيرند . همه کس همه چيز مطيع آنان شوند ، حتي درندگان صحرا و مرغان شکاري ، همه و همه ،
[ صفحه 602]
رضا و خشنودي آنان را بطلبند . شادي و شادماني يافتن به اين پيام آوردن دين و صلاح و عدالت ، تا بدانجاست که قطعه اي از زمين بر قطعه اي ديگر مباهات کند که يکي از ياران مهدي بر آنجا پا نهاده است . [5] هر يک از ياران قائم ، به نيرو ، چون چهل مرد باشد ، و دل آنان ، مانند پاره هاي پولاد . اگر کوههايي از آهن بر سر راه آنان پيدا شود ، آنها را بشکافد . ياران قائم ، شمشيرهاي خويش را بر زمين ننهند ، تا اين که خداي عزوجل راضي شود «لا يکفون سيوفهم ، حتي يرضي الله عزوجل .» [6] .
آري ، هنگامي که جهان را فتنه و آشوب آکنده سازد ، و همه جا را غارتگري و فساد و ستم بپوشد ، خداوند مصلح بزرگ را بفرستد ، تا دژهاي ضلالت و گمراهي را از هم فرو پاشد ، و فروغ توحيد و انسانيت و عدالت را ، در دلهاي تاريک و سنگ شده ، بتاباند . [7] و سرانجام ، درباره ي سيرت اصلاحي مهدي عليه السلام ، به سخنان علي عليه السلام مي رسيم ، در «نهج البلاغه» : شهادت پدر ، در حق پسر :«چون مهدي در آيد ، هواپرستي را به خدا پرستي باز گرداند ، پس از آن که خداپرستي را به هواپرستي بازگردانده باشند . رأيها و نظرها و افکار را به قرآن بازگرداند . پس از آن که قرآن را به رأيها و نظرها و افکار خود بازگردانده باشند ... او عمال و کارگزاران را مؤاخذه کند . زمين آنچه را در اعماق خويش دارد براي وي بيرون دهد ، و همه ي امکانات و برکات خويش را در اختيار او گذارد . آنگاه است که مهدي به شما نشان دهد که سيرت عدل کدام است ، و زنده کردن کتاب و سنت چيست ؟» . [8] .
پاورقي
[1] همان.
[2] همان.
[3] همان.
[4] همان.
[5] کمال الدين ؛ بحارالأنوار ، ج 52 ، ص 327.
[6] همان.
[7] المهدي الموعود ... ، ج 1 ، ص 310.
[8] نهج البلاغه ، چاپ فيض الاسلام ، ص 425 - 424.