بازگشت

شب جمعه


تأکيد و اهتمام دعا براي امام منتظَرعليه السلام در آن از چند مطلب استفاده مي شود:

يکم: اختصاص روز جمعه به آن حضرت از چند جهت که ان شاء اللَّه تعالي به آن ها اشاره خواهيم کرد، بنابراين شايسته است که در شب آن، براي آن جناب دعا شود.



[ صفحه 67]



دوم: شب جمعه، شبِ عرضه شدن اعمال مي باشد، بنا به روايتي که مؤلّف کتاب «لطائف المعارف» آورده است.

سوم: در بعضي از کتاب هاي معتبر شيعه اماميه روايت آمده که از جمله اعمال شب جمعه آن است که صد بار گفته شود: «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهْمْ وَأَهْلِکْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الجِنِّ وَالإِنْسِ مِنَ الأَوَّلِينَ وَالآخِرِين» [1] و شيخ ابوجعفر طوسي رحمه الله در کتاب «مختصر المصباح» هنگام يادآوري وظايف شب جمعه گويد: و بر پيغمبر صلي الله عليه وآله چنين درود مي فرستي: «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهْمْ وَأَهْلِکْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الجِنِّ وَالإِنْسِ مِنَ الأَوَّلِينَ وَالآخِرِين» صد بار يا آن قدر که امکان داشته باشد.

چهارم: آنچه حاجي نوري در کتاب «النجم الثاقب» نقل کرده که خواندن دعاي ندبه در شب جمعه - همچون صبح جمعه - مستحبّ است.

پنجم: اخباري که سفارش و تأکيد و ترغيب دارند که شب جمعه دعا شود، به ضميمه آنچه در استحباب مقدم داشتن مؤمن مولايش را در دعا دلالت دارند.

ششم: فحواي رواياتي که در مورد امر کردن به دعا براي مؤمنين و مؤمنات در آن شب رسيده اين است که آن حضرت عليه السلام از همه مؤمنين سزاوارتر است که درباره اش دعا کنند.


پاورقي

[1] بحارالانوار، 289:89.