بازگشت

شباهت به ايوب


ايوب عليه السلام؛ هفت سال بر بلا صبر کرد - چنان که از حضرت ابي عبد اللَّه صادق عليه السلام روايت شده - [1] خداوند متعال مي فرمايد: «إِنَّا وَجَدْناهُ صابِراً نِعْمَ العَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ»؛ [2] همانا ما او را صبر کننده يافتيم، خوب بنده اي است. بسيار توجه کننده به سوي خدا. قائم عليه السلام، از هنگام وفات پدرش تاکنون صبر کرده، و نمي دانم تا کي اين صبر ادامه خواهد داشت!! مطالب مناسبي در حرف «ب» گذشت.

ايوب عليه السلام؛ يک يا دو چشمه از زمين برايش جوشيد، خداوند متعال مي فرمايد: «اُرْکُضْ بِرِجْلِکَ هذا مُغْتَسَلٌ بارِدٌ وَشَرابٌ»؛ [3] پاي خود را محکم بر زمين بزن که اين چشمه آبي براي شستشو و نوشيدن است. قائم عليه السلام نيز، برايش چشمه از زمين جوشيده است، که بعضي از روايات و حکايات در اين باره گذشت. اضافه بر آن ها خلاصه اي از آنچه قطب راوندي در کتاب الخرايج و فاضل مجلسي در بحار از کتاب غيبت شيخ طوسي نقل کرده اند مي آوريم: شيخ طوسي به سند خود از ابوسوره روايت کرده اين که: وي حضرت حجّت عليه السلام را هنگام مراجعت از کربلا در زيارت عرفه ملاقات کرده. ابوسوره مي گويد: آن شب راه مي رفتيم ناگاه بر قبرهاي مسجد سهله رسيديم، فرمود: اين منزل من است. سپس فرمود: تو به نزد ابن الزراري علي بن يحيي مي روي و مي گويي آن مالي که چنين و چنان علامت دارد و در... قرار دارد و با...



[ صفحه 312]



پوشانده شده به تو بدهد. عرض کردم: تو کيستي؟ فرمود: من محمد بن الحسن هستم، سپس راه رفتيم تا هنگام سحر به نواويس رسيديم، نشست و با دست زمين را کند، ناگاه آب بيرون آمد، وضو گرفت و سيزده رکعت نماز خواند. پس از آن نزد ابن الزراري رفتم، درب را کوبيدم. گفت: تو کيستي؟ گفتم: ابوسوره هستم. شنيدم با خود مي گفت: مرا با ابوسوره چه کار؟ وقتي بيرون آمد جريان را برايش گفتم، با من مصافحه کرد و صورتم را بوسيد و دستم را بر صورتش کشيد، سپس مرا داخل خانه برد و از پايين پاي تخت، کيسه را بيرون آورد. و ابوسوره حق را شناخت و بعد از اين جريان شيعه شد، زيرا او زيدي بود. [4] .

ايوب عليه السلام؛ خداوند - عزّوجلّ - مردگاني را برايش زنده کرد، خداوند چنين فرموده: «وَآتَيْناهُ أَهْلَهُ وَمِثْلَهُمْ مَعَهُمْ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنا وَذِکْري لِلْعابِدِينَ»؛ [5] و خاندانش را باز آورديم و همانندشان را با آن ها به او داديم، رحمتي از سوي ما و يادآوري براي عبادت کنندگان. قائم عليه السلام نيز، خداوند مردگاني را برايش زنده مي کند. در اين باره مطالبي گذشت. در باب شناخت آن حضرت به عيسي نيز مطالبي خواهد آمد، ان شاء اللَّه تعالي.


پاورقي

[1] بحار الانوار: 347:12.

[2] سوره ص، آيه 44.

[3] سوره ص، آيه 44.

[4] الخرايج: 70.

[5] سوره انبياء، آيه 84.