بازگشت

پيام امام زمان در رابطه با گمراهي پس از هدايت


مردم از نظر هدايت و گمراهي چند دسته اند:

1 - جاهل قاصر (کسي که از هر گونه وسائل ارشادي دور بوده و هيچ گونه هدايتي را درنيافته است).

2 - جاهل مقصر (کسي که وسائل هدايت در اختيارش بوده ولي بر اساس بي اعتنائي و عدم توجه همچنان جاهل مانده است).

3 - کسي که در کانال هدايت قرار گرفته و از برنامه ها و مقدسات مذهبي بهره مند شده است اما سپس بر اساس تبليغات سوء اجابت از صراط مستقيم به ضلالت و گمراهي گرويده.

4 - کسي که در حيرت و سرگرداني بسر مي برد و حال



[ صفحه 109]



آنکه راه حق و باطل را تميز مي دهد. اينکه فرازي از پيام حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف را در رابطه با دو دسته اخير مي خوانيد که در نامه شريف آن حضرت به عثمان بن سعيد عمروي و فرزندش آمده است:

متن پيام

کيف يتساقطون في الفتنه، و يترددون ي الحيره و ياخذون يمينا و شما، فارقوا دينهم ام ارتابوا، ام عاندوا الحق ام جهلوا ما جائت به الروايات الصادقه و الاخبار الصحيحه و اعلموا ذلک فتناسوا!! [1] چگونه اين مردم در فتنه افتاده و در وادي سرگرداني گام



[ صفحه 110]



مي زنند و به چپ و راست مي روند. از دينشان دست برداشته اند و يا دچار شک و ترديد گشته اند و يا با حق عناد و دشمني مي ورزند و يا آنچه را که در روايات و اخبار صحيحه آمده است نفهميده اند و يا مي دانند و خود را به فراموشي مي زنند؟!

نگارنده گويد: خداوند متعال از دو راه ما را هدايت فرموده است، يکي از طريق تکوين و ديگر از طريق تشريع، هر انساني در دوران خود بعضي از خوبيها و بديها را تميز مي دهد ولي براي تکميل هدايت انبياء و امامان را مبعوث و منصوب داشته است، در چنين صورتي گمراه بودن تعجب و تاثر دارد.!!



[ صفحه 111]




پاورقي

[1] کلمه الامام المهدي جلد 1 صفحه 312 نقل از بحار جلد 53.