بازگشت

تقوا و تسليم در پيام امام زمان


در پيام زير که از حضرت ولي عصر مي خوانيم سه مطلب مطرح است:

1 - تقوي.

2 - تسليم.

3 - تفويض.

ولي قبل از بيان پيام امام زمان عليه السلام لازم است يکايک مطالب نامبرده را معنا کنيم: اما تقوي: به معناي قدرت باز دارنده است که شخص با تقوي در مواقع لزوم خود را از گناه بازدارد و تنها راه رسيدن به چنين قدرتي ترس از مقام دادستاني خدا است. و اما تسليم: به اين معنا است که انسان بعد از شناخت خدا و رسول و ائمه اطهار خود را تسليم خدا بداند و بدون



[ صفحه 90]



چون و چرا از او و نمايندگانش بشنود، بهمان نحوه اي که بيمار از پزشک معالج مي شنود و دواي تلخ را مي خورد و چاقوي جراحي و پانسمان و دردهاي سخت را تحمل مي کند. و اما تفويض: به اين معنا است که انسان تمام کارهاي خود را واگذار به خدا کند، مثل شخصي که در دادگستري پرونده دارد و خودش نمي تواند از عهده دفاع بر آيد، لذا متوسل به وکيل مي شود و پرونده قضائي خود را به وکيل واگذار مي نمايد تا در محکمه قضا، مقابل قاضي سخن بگويد و از موکل خود دفاع کند. اين وکيل گرفتن به معناي واگذار کردن کارهاي قضائي است به وکيل که در صورت محکوم شدن، موکل حق اعتراض ندارد. با توجه به سه مطلب مطرح شده به پيام حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف مي پردازيم.

متن پيام

فاتقوا الله و سلموا لنا و ردوا الامر الينا،



[ صفحه 91]



فعينا الاصدار کما کان منا الايراد و لا تحاولوا کشف ما غطي عنکم. [1] از خدا بترسيد و تسليم ما شويد و کارها را به ما بسپريد، پس بر ماست که شما را از سرچشمه سيراب برگردانيم، همان گونه که بردن شما به سوي چشمه به وسيله ما بوده است و در پي آنچه که از شما پوشيده شده نرويد.

نگارنده گويد: ما از راهنمائي آقا امام زمان عليه السلام سپاسگزاريم، و در ضمن از حضرتش مي خواهيم که توفيق رسيدن به اين سه مقام شامخ را از خداي متعال براي ما بخواهد.



[ صفحه 92]




پاورقي

[1] بحار جلد 53 صفحه 179.