مبارزه جدي با پيري
پس از شناخت علل پيري و کشف امکان معالجه آن، دانشمندان جهان مبارزه بي اماني را عليه پيري شروع کردند و در اين راه آزمايشهاي فراواني را انجام داده با موفقيت به پايان رسانيدند. در ميان مراکز مهمي که پيشرفتهاي قابل توجهي در اين زمينه به دست آوردند، مراکز پژوهشي بخارست، پاريس و بالتيمور در درجه اول اهميت قرار دارند. در بالتيمور هم اکنون نتايج مطالعات و آزمايشهاي پزشکي روي 600 نفر از 18 تا
[ صفحه 44]
99 ساله مورد بررسي است. [1] يکي از پيشتازان مبارزه با پيري دکتر پنهانس که در سويس زندگي مي کند، مي گويد: در ميان 20000 آزمايشي که انجام داده ام حتي در يک مورد هم با شکست روبرو نشده ام ولي شيوه ديگري که دکتر اصلان از پزشکان روماني در پيش گرفته، موفقيت صد در صد نداشته است. و بگفته دکتر شرمن که از روش او پيروي مي کند 40 در صد موفقيت کامل و 35 در صد موفقيت نسبي داشته و 25 در صد با شکست مواجه شده است. [2] دکتر فورونف مي گويد: من 600 آزمايش موفقيت آميز انجام داده ام و با قاطعيت اعلام مي کنم که در آينده اي نه چندان دور، تجديد قواي پيران و برطرف کردن گرد و غبار سالخوردگي و خميدگي قامت آنها عملي خواهد شد. چنانکه به تعويق انداختن پيري و طولاني کردن عمر با حفظ طراوت و شادابي جواني تا پايان عمر، حتي تغيير صفات و عادات، ممکن خواهد شد. [3] بوگومولتز طبيب مخصوص استالين روش جديدي براي طول عمر کشف کرده و سرم مخصوصي بنام سرم ضد پيري اختراع کرده است که معتقد است با تزريق مرتب آن همه مي توانند تا سن 140 سالگي با طراوت جواني بمانند. [4] .
[ صفحه 45]
15 سال پيش مطبوعات جهان از خبر گزاري فرانسه نقل کردند که در آخرين کنفرانس بين المللي پزشکي که در کبک منعقد گرديد به اين نتيجه رسيدند که پاسخ اين پرسش که آيا مي توان با پيري مبارزه کرد و شادابي و موازنه جواني را تا دم مرگ حفظ کرد؟ مثبت است. در ادامه اين گزارش آمده است: طولي نخواهد کشيد که بيماري پيري از بين خواهد رفت. [5] دانشمندان اظهار اميدواري مي کنند که انسان قرن 21 خواهد توانست تلاش هاي دانشمندان اين قرن را به ثمر برسانند. [6] دکتر فورونوف شيوه خاصي در مبارزه با پيري دارد. او بجاي اينکه به سراغ پير مردان برود به سراغ کودکان و نوباوگان مي رود و سرم ضد پيري خود را به کودکان 18 - 10 ساله تزريق مي کند و به تعبير خود مي خواهد از آنها انسانهاي برتر (سوپرمن) بسازد، که بتوانند پيري را شکست دهند. وي براي اين کار از نوعي ميمون بنام نسناس استفاده مي کند. سرمهائي که از نسناس [7] تهيه کرده، صد در صد ثمر بخش بوده، و در ميان 600 موردي که آزمايش کرده حتي يک مورد هم با شکست روبرو نشده است. [8] .
[ صفحه 46]
بنظر مي رسد که بشر در مبارزه خود با عوامل پيري موفق خواهد شد، زيرا:
1 - در آزمايشهاي بي شماري توفيق يافته اند.
2 - پس از ريشه يابي هر حادثه اي، درمان آن ميسر مي گردد.
3 - روايات مربوط به حضرت مهدي (ع) و مردم آن عصر خود نويد بخش موفقيت انسان در اين مبارزه است.
4 - در طبيعت، خداوند جانداراني آفريده است که هرگز پير نمي شوند و تا پايان عمر با طراوت و شادابي جواني زندگي مي کنند. في المثل: رشد حلزون مادام که زندگي مي کند ادامه دارد و هرگز پير نمي شود مگر اينکه بر اثر بيماري يا تصادفي بميرد. همچنين در نوع ماده ماهي سوليس، هرگز آثار پيري ظاهر نمي شود و تا پايان زندگي با طراوت جواني زندگي مي کند. [9] .
5 - پيري از لوازم آفرينش انسان نيست بلکه هزاران نفر از انسانهاي ما قبل تاريخ تا پايان عمرهاي بسيار طولاني خود از نشاط جواني برخوردار بودند و اولين انساني که طعم پيري را چشيد حضرت ابراهيم بود و به طوري که مرحوم شيخ مفيد ادعاي اجماع از علماي اسلام کرده، پيش از حضرت ابراهيم هيچ انساني مزه پيري را نچشيده بود. [10] روي اين بيان پيري يک مسئله عارض و قابل معالجه است.
[ صفحه 47]
پاورقي
[1] اطلاعات، ش 12672.
[2] اطلاعات، ش 11805، (20 مهر ماه 44).
[3] تفسير طنطاوي، ج 17 ص 230.
[4] گذرنامه براي يک زندگي نوين، ص 20.
[5] اطلاعت، ش 12672.
[6] اطلاعات، ش 11805، (20 مهر ماه 44).
[7] نسناس، نوعي شمپانزه، نوعي پرنده و نوعي حيوان دريائي را مي گويند (تاج العروس ج 4 ص 258).
[8] تفسير طنطاوي ج 17 ص 230.
[9] اولين دانشگاه و آخرين پيامبر، ج 2 ص 204.
[10] الفصول العشره، ص 24 و ترجمه آن ص 62.