بازگشت

اشاره


پيروان همه اديان آسماني در انتظار مصلح بزرگي هستند که بر اساس نويدهاي کتب مقدسه شان در آخر الزمان ظهور کرده، بر ويرانه هاي کاخهاي ظلم و استبداد، شالوده حکومت واحد جهاني را بر اساس عدالت و آزادي استوار خواهد کرد. به عقيده مسلمانان جهان، او کسي جز ويرانگر کاخهاي ظلم و ستم، و بنيانگذار حکومت عدل و آزادي، حضرت مهدي منتظر نمي باشد.



[ صفحه 10]



و به عقيده ما شيعيان، او فرزند بلا فصل حضرت امام حسن عسکري (ع) حضرت بقيه الله حجه بن الحسن المهدي (عج) است که در پگاه نيمه شعبان 255 هجري [1] در سامرا ديده به جهان گشوده است. و پس از سپري شدن دوران غيبت صغري (74 سال) در نيمه شعبان 329 هجري اين دست نيرومند الهي در آستين غيبت فرورفت تا روزي پس از سپري شدن غيبت کبري ظهور کند و به جنايتها و خيانتهاي انسانها خاتمه دهد و پرچم توحيد را برفراز جهان هستي به اهتزاز در آورد. هم اکنون 1148 سال تمام از عمر شريف آن حضرت مي گذرد و او همچنان در پشت پرده غيبت در انتظار فرا رسيدن فرمان ظهور است، و جز خدا کسي وقت دقيق آن را نمي داند. بيش از هزار سال است که طول عمر حضرت مهدي (ع) يکي از پرسشهاي پر مشتري مسائل اسلامي است. و بيش از هزار سال است که دانشمندان اسلامي، خود را ناگزير مي بينند که براي رفع استبعاد مردم، فصلي را در کتابهاي خود به پاسخ اين پرسش اختصاص دهند و به همين دليل است که نعماني در غيبت خود به پاسخ اين پرسش پرداخته است، در صورتي که به هنگام نگارش اين کتاب عمر آن حضرت هشتاد و اندي سال بود [2] و مرحوم صدوق در کمال الدين و تمام النعمه بخشي را بعنوان المعمرون باز کرده است [3] در حالي که به هنگام وفات صدوق



[ صفحه 11]



عمر آن حضرت 126 سال بود [4] و شيخ مفيد در کتاب الفصول العشره فصلي را به پاسخ اعتراض مخالفان در مورد طول عمر آن حضرت اختصاص داده است، در صورتي که عمر آن حضرت به هنگام نگارش کتاب 156 سال بود. [5] و شيخ طوسي در کتاب غيبت خود به اين پرسش پاسخ گفته است، در صورتي که عمر آن حضرت بهنگام نگارش کتاب 192 سال بود. [6] هنگامي که مسئله طول عمر حضرت مهدي در دومين قرن زندگي حضرتش اين چنين مورد بحث و گفتگو قرار گيرد در دوازدهمين قرن زندگي آن حضرت، جا دارد که بشدت در جامعه مطرح شود و کتابها و مقاله ها در پيرامون اين مسئله از طرف دانشمندان اسلامي منتشر گردد. خوشبختانه پيشرفت دانش، کار ما را آسان کرده و راه را بر مخالفان ما بسته است، زيرا امروزه دانشمندان با تلاشي خستگي ناپذير در جستجوي راههائي هستند که آنها را بزندگي جاويدان برساند و ديگر عمرهاي هزار ساله و چند هزار ساله براي آنها زير پا افتاده بشمار مي آيد که آنها نويد عمرهاي ميليوني را براي بشر قرن بيست و يکم مي دهند. هدف ما در نگارش اين مقاله بررسي اين مطلب است که: آيا عمر طولاني از نظر قرآن و دانش روز محال است يا ممکن؟ و انشاء الله اثبات خواهيم کرد که از نظر دين و دانش عمر طولاني محال نيست بلکه ممکن است و از نظر علمي و ديني نمونه هاي بسياري از آن واقع شده است تنها چيزي که هست، عمر بسيار طولاني (هزار سال به بالا)



[ صفحه 12]



غير عادي و غير استاندارد است و اينک به تحقيق علمي و قرآني آن مي پردازيم.



[ صفحه 13]




پاورقي

[1] غيبت شيخ طوسي، ص 152 - 137.

[2] غيبت نعماني، ص 80.

[3] کمال الدين صدوق ص 555.

[4] الذريعه الي تصانيف الشيعه، ج 2 ص 282.

[5] الفصول العشره، ص 22 و ترجمه آن، ص 61.

[6] غيبت شيخ طوسي ص 78.